Preliminariile Campionatului European 2022

Trei handbalişti de la HC Dobrogea Sud, convocaţi la naţională pentru meciul cu Suedia

129
Trei handbalişti de la HC Dobrogea Sud, convocaţi la naţională pentru meciul cu Suedia - trei-1618582589.jpg

Articole de la același autor

Coordonatorul de joc Ciprian Șandru şi portarii Ionuț Iancu și Daniel Vasile, de la HC Dobrogea Sud, au fost convocaţi de selecționerul naţionalei masculine de handbal a României, Rareș Fortuneanu, pentru meciurile cu Suedia și Muntenegru, din preliminariile EURO 2022. Cei trei „delfini” trebuie să se prezinte la reunirea lotului tricolor pe 22 aprilie, la Sibiu, orașul care va găzdui meciul contra Suediei, din penultima etapă a calificărilor.

După dubla de coșmar cu Kosovo, România și-a diminuat mult șansele de a merge la turneul final, dar mai poate prinde totuși un loc calificant dacă va obține cel puțin un punct din meciurile cu Suedia (28 aprilie, ora 17.00, la Sibiu) și Muntenegru (2 mai, ora 18.00, la Podgorica).

Iată programul ultimelor meciuri din grupa a 8-a: 28 aprilie (etapa a 5-a): România - Suedia, Kosovo - Muntenegru; 30 aprilie (restanță etapa a 3-a): Muntenegru - Suedia; 2 mai (etapa a 6-a): Muntenegru - România, Suedia - Kosovo.

Clasament: 1. Suedia (6 puncte, golaveraj 90-70), 2. România (3 p, 114-113), 3. Kosovo (3 p, 94-110), 4. Muntenegru (2 p, 83-88).

XXX

Pentru turneul de la Cluj, penultimul al Ligii Naţionale, antrenorii HC Dobrogea Sud, Djordje Cirkovic și George Buricea, au la dispoziție tot lotul. „Delfinii” vor susţine trei meciuri în patru zile, contra echipelor CSM Făgăraș, Dinamo Bucureşti și CSU din Suceava.

„Ne-am pregătit și e bine că suntem toți. A revenit și Șandru, cu siguranță va fi un plus pentru noi. Avem trei meciuri de foc, sperăm să ne întoarcem cu nouă puncte. Va fi foarte greu, dar băieții au arătat că putem câștiga cu oricine”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, portarul Ionuț Iancu.

La ultimul antrenament, au fost prezenți Iancu, Vasile, Nistor, Chiuffa, Ilie, Chikovani, Șandru, Komogorov, Ignat, Andrei, Simovic, Nikolic și Susanu, plus tinerii de la echipa secundă, Chilianu, Stănescu, Cutura, Ștefan, Ostace și Ablachim.

„E bine că avem toți jucătorii și sperăm să rămână sănătoși. E foarte important, pentru că urmează şase etape în campionat, plus Cupa României, și nu ai cum să joci cu 7-8 jucători trei meciuri, unul după altul. A fost un sezon dificil, e foarte greu să prinzi forma sportivă, dar bine că am jucat. Suntem în obiectiv, este cel mai important lucru, în condițiile actuale”, a adăugat „veteranul” George Buricea.

Constănţenii vor întâlni în turneul de la Cluj pe CSM Făgăraş (duminică, 18 aprilie, de la ora 18.30, online pe FRH TV), Dinamo (marți, 20 aprilie, de la ora 18.25, în direct la TVR 1) şi CSU din Suceava (miercuri, 21 aprilie, de la ora 13.00, online pe FRH TV). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2754 secunde