Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa:

„Trebuie să urc în pregătire cât mai mult, să-mi îmbunătăţesc execuţia”

127
„Trebuie să urc în pregătire cât mai mult, să-mi îmbunătăţesc execuţia” - 1-1631529428.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta constănţeană Maria Ceplinschi, de la CS Farul, se simte bine în Turcia. În decembrie 2020, la Campionatele Europene, sportiva antrenată la club de Carmen Traicu a cucerit trei medalii în întrecerea junioarelor - una de aur, cu echipa, şi două de argint, la individual compus şi la sol. După nouă luni, Maria Ceplinschi s-a întors la Mersin, împreună cu antrenorul de lot Lucian Sandu, pentru a concura la World Challenge Cup (11-13 septembrie).

Două finale, două victorii pentru tânăra gimnastă constănţeancă. La bârnă, ea a primit cel mai mare punctaj, 12.750 (5.2), fiind urmată în clasament de Ana Derek (Croaţia) şi de Maria Csenge (Ungaria), iar la sol, a câştigat cu 12.900 (5.3) în faţa Dorinei Boczogo (Ungaria) şi a Anei Derek (Croaţia).

Antrenorul Lucian Sandu este mulţumit de evoluţia elevei sale.

„Rezultatele pentru această etapă de pregătire au fost bune, dar suntem conştienţi că mai avem de lucru pentru a ajunge la Campionatul Mondial din Japonia, iar acolo să concurăm cu exerciţii competitive”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, tehnicianul român.

La rândul său, Maria Ceplinschi speră ca aceste medalii să fie începutul unor performanţe cât mai bune.

„Mulţumesc în primul rând pentru şansa de a concura la Mersin. Sunt mulţumită de cele două medalii câştigate, dar ştiu că rezultatele nu sunt suficiente pentru a participa la Mondiale. Îmi doresc ca, în perioada următoare, să urc în pregătire cât mai mult, să-mi îmbunătăţesc execuţia pentru a obţine note cât mai bune la următoarele teste şi competiţii”, a transmis gimnasta de la CS Farul.

Maria Ceplinschi face parte din proiectul „Ţară, ţară vrem campioane!”, finanţat de OMV Petrom, prin Fundaţia „Casa Campionilor“, coordonată de Mariana Bitang şi Octavian Belu. Ea se pregăteşte la Deva sub comanda antrenorilor Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu şi Florin Uzum.

În întrecerea masculină, România a fost reprezentată de Gabriel Burtănete şi Robert Paşca, însoţiţi de antrenorul Robert Bălan.

La a doua competiţie în decurs de o săptămână, Gabi Burtănete a reuşit să se califice din nou în finala la sărituri. Cu o medie de 14.400, campionul mondial şi european la juniori a câştigat prima sa medalie la seniori. El s-a clasat pe locul al treilea, după Emard William (Canada) şi Karimi Milad (Kazahstan). Robert Paşca a concurat în calificări la toate cele şase aparate, dar nu s-a calificat în nicio finală.

Din Turcia, Maria Ceplinschi, Gabriel Burtănete şi Robert Paşca vor veni la Bucureşti pentru a participa la Campionatele Naţionale şi la prima ediţie a RomGym Trophy (17-19 septembrie).

Foto: Federaţia Română de Gimnastică / frgimnastica.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3234 secunde