Trambulina Wimbledon. Simona Halep se apropie de Top 3 WTA

161
Trambulina Wimbledon. Simona Halep se apropie de Top 3 WTA - simona-1563195579.jpg

Articole de la același autor

Învingătoare la Wimbledon, Simona Halep a urcat trei locuri și se află pe poziția a patra în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat, ieri, publicității.

Ashleigh Barty (Australia) se menține pe primul loc, urmată, în ordine, de Naomi Osaka (Japonia), la circa 350 de puncte, de Karolina Pliskova (Cehia), la 550 de puncte, și de Simona Halep, la 672 de puncte. Între româncă și următoarea clasată, olandeza Kiki Bertens, este o diferență de 803 puncte.

Țara noastră mai are alte trei jucătoare în Top 100 WTA. Mihaela Buzărnescu a coborât două poziții și se află pe 55, Sorana Cîrstea a coborât patru locuri și e acum pe 81, în timp ce Monica Niculescu a reușit un salt de 14 locuri, până pe 99.

În clasamentul WTA Race, contând pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep a urcat pe locul secund, după un salt de cinci poziții, fiind la circa 450 de puncte de liderul Barty. Pliskova e a treia, la mai puțin de 300 de puncte de româncă.

v v v

Nicio schimbare pe podiumul clasamentului mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), anunțat tot ieri. Campionul de la Wimbledon, sârbul Novak Djokovic, este lider detașat, fiind secondat de spaniolul Rafael Nadal, la circa 4.500 de puncte.

Elvețianul Roger Federer, învins de Djokovic în finala de la Londra, se află pe treapta a treia, la mai puțin de 500 de puncte de Nadal.

Unicul român din Top 100 ATP, Marius Copil, a urcat două poziții și se află pe 86.

La dublu, constănțeanul Horia Tecău a urcat două locuri și se află acum pe poziția a 15-a, iar în ierarhia ATP Race la dublu, contând pentru Turneul Campionilor, Tecău și partenerul său olandez Jean-Julien Rojer, sfert-finaliști la Wimbledon, ocupă locul 6. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3569 secunde