Preşedintele FCV Farul Constanţa, Gheorghe Popescu:

„Totdeauna startul este foarte important, pentru că punctele aduc încredere”

289
„Totdeauna startul este foarte important, pentru că punctele aduc încredere” - totdeauna2-1626462627.jpg

Articole de la același autor

FCV Farul Constanţa nu îşi permite, în noul sezon al Ligii I la fotbal, să rateze pentru a treia oară consecutiv calificarea în play-off. Acesta este mesajul transmis de preşedintele clubului, fostul internaţional Gheorghe Popescu.

„Pornim, ca de fiecare dată, cu acelaşi gând de a ne îndeplini obiectivul, şi anume accesul în play-off. Iar odată ajunşi acolo, orice se poate întâmpla, pentru că fiecare dintre cele şase echipe va avea şanse la titlu.

În ultimii doi ani, nu am îndeplinit acest obiectiv şi nu cred că ne putem permite să îl ratăm şi a treia oară. Este un început de proiect pentru noi, un început ambiţios şi ne bucurăm mult de revenirea lui Gică Hagi pe banca tehnică. Fiecare început de proiect este dificil, dar eu sper ca în perioada următoare jucătorii să capete forma sportivă necesară.

În primul meci, avem o deplasare grea la Arad, UTA este o echipă cu evoluţii bune în sezonul precedent. Dar totdeauna startul este foarte important, pentru că punctele aduc încredere.

Eu cred că mai e de lucrat la omogenitate, pentru că au venit mulţi jucători noi. Sper însă ca ei să se adapteze cât mai repede şi să avem parte de rezultate pozitive”, a declarat preşedintele FCV Farul Constanţa, Gheorghe Popescu, într-un interviu postat pe site-ul oficial al clubului constănţean.

Popescu apreciază drept „normalitate” faptul că FCV Farul a permis jucătorilor săi să meargă alături de selecţionata olimpică la JO de la Tokyo.

„E greu să le spui unor jucători să nu participe la o competiţie atât de importantă precum Jocurile Olimpice. Eu nu am avut şansa să joc la JO, deşi mi-ar fi plăcut să am în palmares o participare.

Era normal să îi lăsăm pe jucătorii noştri să meargă la Tokyo şi cred că toate cluburile ar fi trebuit să ia această hotărâre, spun asta fără să mă bag totuşi în bucătăria internă a fiecăruia. Pentru că, până la urmă, aceşti jucători reprezintă România, reprezintă cluburile noastre şi atunci când fac performanţă la echipa naţională este totodată şi performanţa cluburilor de unde provin ei”, a explicat Popescu.

FCV Farul întâlneşte, duminică, 18 iulie, de la ora 18.30, în deplasare, pe UTA, într-o partidă contând pentru prima etapă a Ligii I.

XXX

Luni, 19 iulie, de la ora 16.00, la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului pentru noul sezon competiţional al Ligii a II-a.

În ediţia 2021/2022, ce va debuta în data de 31 iulie, vor lua startul 20 de echipe. Ele vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regulat, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiţiei, play-off sau play-out.

Primele şase clasate la finalul sezonului regulat îşi vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii I. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3005 secunde