Tomitanii, pregătiri pentru noul sezon. Așteaptă cu înfrigurare banii publici

727
Tomitanii, pregătiri pentru noul sezon. Așteaptă cu înfrigurare banii publici - tomitaniipregatire-1564168381.jpg

Articole de la același autor

Echipa de rugby Tomitanii Constanța se pregătește intens la malul mării, în vederea noului sezon. Cu un antrenor nou, în persoana sud-africanului Danie de Villiers, și cu 22 de jucători dornici să facă performanță, cei de la Tomitanii sunt încrezători că pot readuce din nou rugby-ul constănțean acolo unde a fost în urmă cu mai mulți ani. 


Oficialii Tomitanilor au mari motive de îngrijorare. Până în prezent, autoritățile locale nu au alocat niciun buget echipelor sportive, cu excepția celor de la SSC Farul, astfel că lipsa banilor reprezintă o problemă pentru rugbiștii constănțeni. Președintele clubului, Cristian Cojocaru, așteaptă însă ca banii să vină și echipa să se poată pregăti în condiții normale. 
Pe lângă cei 22 de jucători români care se pregătesc acum la Constanța, din lotul Tomitanilor mai fac parte și câțiva străini, care nu pot veni în țară din cauza faptului că biletele de avion sunt prea scumpe și bugetul clubului nu permite achiziționarea acestora. 


Antrenorul Danie de Villiers și noii jucători care au venit la Constanța au semnat contracte, însă li s-a explicat că în prima lună nu vor primi salariu, până nu vor veni banii de la autorități. 


"Avem nevoie de finanțare din partea autorităților locale, pentru că altfel ne va fi foarte greu să ne menținem în Superligă. La această oră, avem 32 de jucători înregimentați, însă noul antrenor dorește să mai aducem măcar alți șase. Un lot de Superligă trebuie să conțină 35-40 de jucători, pentru că apar accidentările, care pe noi ne-au măcinat în sezonul trecut", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristian Cojocaru.  


În pauza competițională, șapte jucători au ajuns la Tomitanii; în schimb, au plecat 14, majoritatea străini. Au venit de la CS Năvodari Chiriac, Sasu, Barbu și Cuprian, rugbiști valoroși în opinia conducătorilor echipei. Cristian Cojocaru a explicat că unii jucători care activează la Steaua sunt dornici să vină la Constanța, însă momentan transferurile sunt blocate, din cauza lipsei banilor. 


XXX 
Echipa Tomitanii Constanța va participa în Cupa României, acolo unde, pe 10 august, va juca în deplasare cu cei de la Baia Mare, pe 17 august, va evolua pe terenul Universității Cluj, în timp ce, pe 23 august, va juca tot, în deplasare, cu RCM Timișoara. Superliga va începe la începutul lunii septembrie. 


Până la această oră, Tomitanii Constanța nu a stabilit niciun meci amical, însă, săptămâna viitoare, antrenorul Danie de Villiers se va gândi la unele variante pentru un joc sau mai multe de pregătire. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3271 secunde