Toate pânzele sus! Regatta Rotary, pe lacul Siutghiol

278
Toate pânzele sus! Regatta Rotary, pe lacul Siutghiol - yachtingsc67-1463681273.jpg

Articole de la același autor

Ediția a doua a Cupei "Navigator Rotary" la yachting va avea loc, anul acesta, pe lacul Siutghiol din Mamaia, în zona Picadilly, eveniment organizat de cluburilor Rotary Yachting și Rotary Cetatea Tomis, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Yacht Club Regal Român, Universitatea Maritimă Constanța, Academia Navală "Mircea cel Bătrân", CS Știința Constanța, Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța și CS Wind Hunters.

Pe 21 mai, la ora 12.30, se dă startul în competiția rezervată elevilor de liceu, iar pe 28 mai, de la aceeași oră, vor concura elevii de gimnaziu.

Elevii pot participa ca spectatori sau ca pasageri în ambarcațiunile de yachting, chiar dacă nu este ziua rezervată lor. Concursul este demonstrativ și este adresat atât copiilor cluburilor sportive invitate de către organizator special pentru acest concurs, cât și copiilor invitați să participe la probele de jocuri marinărești.

La final, va fi organizată o tragere la sorți, în care unul din elevii echipei câștigătoare va primi dreptul de a pleca într-o excursie de o săptămână în Grecia, în intervalul 13-17 iunie, pe yachtul cu vele "Lindor", alături de unul din părinții săi.

"Am observat că, în ultimii ani, tradițiile marinărești și sporturile nautice au intrat într-un con de umbră. Prin acest eveniment, dorim să le promovăm în rândul elevilor de liceu și de gimnaziu și, de ce nu, să îi atragem alături de noi. Jocurile marinărești reprezintă poate cea mai frumoasă parte a acestor tradiții și vom încerca să le redăm frumusețea de altă dată", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Micu, lector univ. dr. Universitatea Maritimă Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5683 secunde