Toamna șahistică la Constanța. Competiții, medalii, proiecte

425
1
Toamna șahistică la Constanța. Competiții, medalii, proiecte - toamna-1508687100.jpg

Articole de la același autor

Poate ca niciodată, a fost o toamnă cu multe competiții șahiste, interne și internaționale de înalt nivel.

Marea provocare a acestui an pentru șahul românesc a fost organizarea Campionatului European individual pentru copii și juniori de la Mamaia, la care au participat 1.150 de jucători din 48 de state, atât la masculin, cât și la feminin. Organizatorii s-au remarcat prin promptitudinea cu care au reușit să rezolve absolut toate problemele neprevăzute, unele dintre ele cauzate de devierea unor zboruri.

Jucând pe teren propriu, delegația României a reușit să obțină trei medalii de bronz, prin Dragoș Antonică, la categoria 12 ani, George Ileana, la categoria 16 ani, și prin Bogdan Deac, la categoria 18 ani. Festivitatea de premiere, organizată pe scena amenajată în piața Perla din Mamaia, a atras o numeroasă asistență, încheindu-se astfel o competiție organizată impecabil de România.

Maria Anghel, la Mondiale

Imediat după încheierea Europenelor, au început Campionatele Mondiale pentru juniori (grupele 14, 16 și 18 ani), organizate la Montevideo (Uruguay). Din delegația României, reprezentată de opt șahiști, a făcut parte și sportiva Maria Anghel, legitimată la Palatul Copiilor Constanța, vicecampioană națională la grupa de fete 14 ani.

La cea mai mare competiție șahistă dedicată juniorilor din întreaga lume, sportiva constănțeană a obținut cinci puncte, cu victorii la jucătoare mai bine clasate din punctul de vedere al coeficientului ELO, cum ar fi Dominika Tomcikova (Slovacia), Montufar Eyni Priscila Berrio (Brazilia), Myagmarsuren Mandukhei (Mongolia), Valentina Ana Rodriguez (Argentina), precum și remize la Anamarija Radikovic (Croația) și Larisa Kuhar (Slovenia), îmbunătățindu-și substanțial coeficientul ELO cu 82 de puncte.

Urmează Cupa 1 Decembrie

Pe lângă aceste competiții internaționale rezervate juniorilor, în luna octombrie, a avut loc și a 64-a ediție a Campionatului Municipiului Constanța, care a atras mai toți jucătorii valoroși ai Constanței, câștigată de MF Cicirone Spulber.

"Aceste acțiuni au făcut parte din proiectul Asociației Județene de Șah Constanța «Participarea juniorilor constănțeni la Campionatele Naționale pe echipe de juniori, Campionatul Mondial și European de juniori», proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele AJ de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache.

Toamna șahistă va continua cu "Ziua Armatei Române", concurs organizat la Cercul Militar Mangalia, cu ediția a 12-a a Cupei de Toamnă, în organizarea clubului Axiopolis Cernavodă, și tradiționala Cupa 1 Decembrie, la Complexul Cleopatra din Mamaia. 

Comentează știrea

Ion
26 octombrie 2017
dute....

PROIECTE??? INCOMPETENTULE!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4614 secunde