ȘTIREA ZILEI DESPRE ALEX FERGUSON, DUPĂ HEMORAGIA CEREBRALĂ SUFERITĂ

119
ȘTIREA ZILEI DESPRE ALEX FERGUSON, DUPĂ HEMORAGIA CEREBRALĂ SUFERITĂ - gettyimages144305165-1525769249.jpg

Articole recomandate

Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al echipei Manchester United, a ieșit din coma indusă după operație la care a fost supus sâmbătă, în urma unei hemoragii cerebrale, informează presa britanică de marți.

Conform unor surse citate de cotidianul Daily Mirror, legendarul tehnician, în vârstă de 76 ani, "s-a trezit" și "a stat de vorbă cu familia și prietenii", însă medicii de la Salford Royal Hospital avertizează că recuperarea lui Ferguson va fi una de lungă durată.

Vestea internării lui Ferguson la terapie intensivă a luat prin surprindere lumea fotbalului, la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a anunțat că antrenorul a fost operat de urgență pe creier după ce a suferit o hemoragie cerebrală, în locuința sa.

Reputatul antrenor a fost transportat cu ambulanța la un mic spital din Macclesfield, în apropierea domiciliului său din Cheadle, după care a fost transferat la Salford Royal din Manchester, sub escorta poliției.

Născut la Glasgow, Alex Ferguson s-a remarcat la clubul scoțian Aberdeen, cu care a câștigat Cupa Cupelor, în 1983. El s-a retras din antrenorat în primăvara anului 2013 și rămâne unul dintre cei mai titrați tehnicieni din fotbalul britanic.

În cei aproape 27 de ani în care a antrenat-o pe Manchester United, din 1986 până în 2013, ''Fergie'' a cucerit 38 de trofee, dintre care 13 titluri de campion al Angliei, două Ligi ale Campionilor, cinci Cupe ale Angliei, în 1999 reușind tripla Champions League-Premier League-Cupa Angliei.

Săptămâna trecută, Ferguson a revenit pe Old Trafford pentru a-i oferi, simbolic, o vază lui Arsene Wenger, antrenorul francez al echipei Arsenal, rivalul său o lungă perioadă de timp și care se va despărți de ''tunari'' în această vară, după 22 de sezoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9037 secunde