Tierra Henderson, „globe-trotter”-ul sosit la Phoenix CSU Simona Halep

163
Tierra Henderson, „globe-trotter”-ul sosit la Phoenix CSU Simona Halep - tierra2-1613143521.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Phoenix CSU Simona Halep a efectuat cel mai important transfer din această iarnă, gruparea constănţeană reuşind să-şi asigure serviciile americancei Tierra Henderson, un veritabil „globe-trotter” în baschetul feminin, după ce a evoluat în opt țări de pe nu mai puțin de șase continente.

În vârstă de 31 de ani, Tierra Henderson revine astfel în Liga Naţională din România. Ea evoluează pe postul de fundaș, putând să îndeplinească rolurile de conducător de joc, aruncător pe aruncare sau aruncător pe pătrundere.

Primul său contact cu baschetul de performanță a avut loc în Statele Unite ale Americii, în perioada studiilor universitare evoluând, între 2005 și 2009, pentru UCLA.

După finalizarea studiilor, între 2011 și 2014 a jucat pentru Inter-Clube de Luanda, în Rwanda. În martie 2014, a venit pentru prima dată în Europa și a semnat un contract cu Quinta dos Lombos, din prima ligă portugheză. Un an mai târziu, s-a înțeles cu formația spaniolă Jairis Alcantarilla, pentru ca apoi să schimbe din nou continentul, ajungând în Australia, la Gladstone Port City Power.

Au urmat Leonas de Ponce (Puerto Rico), Espoo Basket Team (Finlanda), Yauco (Puerto Rico), Energy Sporting Club (Liban), Regatas Lima (Peru), Atenienses de Manati (Puerto Rico), iar în februarie 2019, s-a înțeles cu CS Universitatea Cluj Napoca pentru a evolua în Liga Națională.

Până la venirea la Phoenix CSU Simona Halep, Tierra Henderson a mai trecut pe la Santurce Cangrejeras (Puerto Rico) și Fuheis (Iordania).

În ciuda numărului mare de echipe din cariera sa, americanca a înregistrat o medie de aproape 20 puncte per meci și opt recuperări per meci la aproape fiecare dintre acestea, ceea ce o face un jucător esențial în angrenajul formulei de start.

În palmaresul ei, figurează două trofee ale Cupei Campionilor Africii (2011, 2013) și o finală pierdută în 2012. De asemenea, tot în 2012, a cucerit Cupa Angolei, iar doi ani mai târziu, în 2014, titlul de campioană în Portugalia.

„Îi urăm mult succes în noua sa aventură și să sperăm să ne bucurăm împreună de cât mai multe succese în tricoul echipei noastre”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

Turneul final al Cupei României la baschet masculin se va desfăşura în BT Arena din Cluj Napoca, în perioada 6-9 martie, la start urmând să fie prezente echipele U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, FC Argeş Piteşti, SCM Craiova, CSM CSU Oradea, Steaua Bucureşti, BC CSU Sibiu, CSO Voluntari şi SCM Timişoara. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4543 secunde