Tichetul sport pentru sănătate devine realitate?

221
Tichetul sport pentru sănătate devine realitate? - tichetul-1531662835.jpg

Articole recomandate

Președintele Institutului Sportiv Român (ISR), Adrian Socaciu, propune partidelor politice din România adoptarea tichetului sport pentru sănătate, subliniind faptul că fiecare dolar investit în activitatea fizică determină o economisire de 3,2 dolari în sistemul medical, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

"Sportul este în suferință în acest moment și, dacă nu este resuscitat, vom avea o cădere din care nu știu cum ne vom reveni. Cifrele sunt îngrijorătoare și asta doar dacă ne referim la studiul NIELSEN, unde se precizează că 55% din populația Românei este supraponderală. Nu mai vorbim de lipsa spațiilor pentru practicarea sportului în mod gratuit. De aceea, propun partidelor politice din România adoptarea tichetului sport pentru sănătate, pe modelul celui pentru cultură", a precizat Adrian Socaciu, citat de Agerpres.

Președintele ISR a adăugat că trebuie preluate exemplele de succes de la vecinii noștri, care au început să acorde domeniului atenția cuvenită, iar performanțele se văd.

"Croația, țară cu 4 milioane de locuitori, a obținut la JO de la Rio 5 medalii de aur, 3 de argint, 2 de bronz, iar acum, finala Campionatului Mondial de fotbal", a arătat Socaciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3401 secunde