Tenis / WTA a suspendat turneele de tenis organizate în China. Reacţia autorităţilor de la Beijing

92
Tenis / WTA a suspendat turneele de tenis organizate în China. Reacţia autorităţilor de la Beijing - untitled-1638447999.jpg

Articole de la același autor

WTA a anunţat suspendarea turneelor feminine de tenis organizate în China, în semn de sprijin pentru jucătoarea Peng Shuai, care a acuzat un fost lider comunist de abuz sexual.

Preşedintele WTA, Steve Simon, a anunţat această decizie şi a cerut liderilor mondiali să-l urmeze.

„Anunţ suspendarea imediată a tuturor turneelor WTA din China, inclusiv din Hong Kong. Cu bună ştiinţă, nu văd cum le pot cere sportivelor noastre să participe la turnee când Peng Shuai nu are voie să comunice liber şi, se pare, a fost supusă la presiuni pentru a reveni asupra acuzaţiilor de abuz sexual.

Având în vedere situaţia actuală a cazului, sunt şi foarte îngrijorat de riscurile pe care toţi jucătorii noştri şi staff-ul nostru şi le-ar asuma dacă vom organiza turnee în China în 2022. Liderii Chinei nu au lăsat WTA nicio alegere”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, preşedintele Steve Simon.

XXX

Prin vocea unui purtător de cuvânt al diplomației, Beijingul a acuzat WTA că politizează sportul.

„Ne opunem cu fermitate actelor de politizare a sportului”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Wang Wenbin.

Foto: wtatennis.com 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5575 secunde