Tenis / Simona Halep, eliminată de Agnieszka Radwañska în turul al treilea la Miami

147
Tenis / Simona Halep, eliminată de Agnieszka Radwañska în turul al treilea la Miami - halep-1521927480.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, în trei seturi, cu 3-6, 6-2, 6-3, sâmbătă, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari.


Radwanska a reușit pentru a doua oară în carieră să învingă liderul WTA, după ce în 2012 a trecut de Wozniacki.


Halep s-a înclinat după o oră și 44 de minute în fața unei adversare de 29 de ani, care ocupă locul 32 în clasamentul WTA.


Românca a dominat primul set, în care a condus cu 2-0, 4-1, poloneza s-a apropiat la 4-3, dar apoi Halep a făcut un nou break și a închis setul cu 6-3.


Simona Halep a evoluat mult mai slab în actul secund, în care a fost nervoasă, grăbită și imprecisă în lovituri, astfel că Radwanska s-a desprins repede la 4-0. Halep a revenit în joc, dar nu a putut să o împiedice pe adversara ei să se impună cu 6-2.


În decisiv, reprezentanta noastră a început foarte bine și a condus cu 2-0, dar apoi nu a reușit să își mențină nivelul, a greșit în momentele importante și Aga Radwanska a întors scorul, 2-3. Halep a reușit egalarea, 3-3, dar apoi nu a mai reușit să câștige niciun ghem până la final, comițând erori fructificate de Radwanska (3-6).


Halep a reușit 3 ași, a făcut o dublă greșeală, având procentaje destul de scăzute la ambele servicii, 53% la punctele cu primul și doar 29% la cele cu al doilea (Radwanska - 60%, respectiv 48%). Românca a avut 31 de winners, dar și 44 de erori neforțate, în timp ce poloneza a reușit doar 13 lovituri direct câștigătoare și a adunat 18 erori neprovocate.


Radwanska are acum 6-5 în meciurile directe cu Halep, Simona ieșind victorioasă în precedenta partidă, în 2016 în sferturi la Cincinnati.


În ciuda acestui eșec, Halep va rămâne lider mondial și după turneul din Florida, deoarece daneza Caroline Wozniacki, numărul doi WTA, a pierdut în turul secund la Crandon Park, transmite Agerpres.ro.


Halep, sfertfinalistă anul trecut la Miami Open, va primi un cec de 47.170 dolari și 65 puncte WTA, ea urmând să evolueze în continuare la dublu, alături de Irina Begu, în optimi, contra perechii Raquel Atawo (SUA)/Anna-Lena Groenefeld (Germania).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0538 secunde