Tenis / Mihaela Buzărnescu s-a calificat dramatic în optimi la Eastbourne

272
Tenis / Mihaela Buzărnescu s-a calificat dramatic în optimi la Eastbourne - mihaelabuzrnescu1-1530026784.jpg

Articole recomandate

Mihaela Buzărnescu, locul 28 WTA, a făcut un nou meci epic, în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Eastbourne. Ea a învins-o, marți, cu scorul de 3-6, 7-6 (5), 6-3, pe belgianca Kiki Bertens, lcoul 20 WTA și cap de serie numărul 12, calificându-se în optimile de finală. Românca a fost condusă cu 6-3 și 5-2, cu două break-uri, dar s-a impus după un meci epuizant, de două ore și 40 de minute, Digi24.ro. 


Mihaela Buzărnescu a fost extrem de nervoasă tot meciul, în care a înjurat "a la Nick Kyrgios". "Morții mă-tii!", "Mănânc mingile astea", "Înjur de numai pot", "Te urăsc, arbitro!" și "Mi-ai furat tot ghemul, morții mă-tii de arbitră, ce-mi face, tot ghemul mi l-a furat!" (n.r. - aceasta din urmă la 4-3 în decisv, un ghem pe care l-a câștigat) sunt doar câteva dintre ieșirile jucătoarei române, captate de microfoanele ambientale.

Buzărnescu a controlat startul partidei, dar a greșit enorm apoi, înclusiv din poziții ideale, în primul set, pe care l-a cedat de la 3-1 și 40-15, pe serviciul belgiencei. Nervoasă pentru propriile nereușite și certându-se non-stop pe ea însăși - "Dracu' să te ia de proastă!" - jucătoarea română a scăpat meciul din mână.

De la mingea de 4-1, ea nu a mai câștigat niciun ghem până la finalul setului, pe care l-a cedat în puțin peste 40 de minute.

Setul secund a fost unul în care jucătoarea română a avuit o revenire incredibilă. Condusă cu cu 5-2 cu două break-uri, Buzărnescu a câștigat ea patru ghemuri la rând și a ratat o minge de set, la 6-5. Însă ce nu a reușit în ghemul al 12-lea a reușit în tie-break, să egaleze la seturi după o oră și 52 de minute de la start.

Mihaela Buzărnescu a început cu break setul decisiv, într-un ghem lung, dar munca depusă a risipit-o imediat, pierzându-și propriul serviciu.

Cu "proasto" sau "hai Mihaela" strigat aproape după fiecare minge greșită, românca a câștigat trei ghemuri la rând de la 1-2. La scorul de 4-3, Buzărnescu a avut câteva ieșiri dure la adresa arbitrei, care a intervenit la o minge și a dictat aut împotriva sportivei române. Buzărnescu a pornit o avalanșă de înjurături și apostrofări în limba română la adresa arbitrei de scaun, care nu a reacționat. Jucătoarea de pe locul 28 a câștigat acest ghem lung, pe propriul serviciu, apoi a făcut break și a încheiat meciul, cu 6-3, după două ore și 40 de minute de joc.

În faza următoare, ea va evolua cu letona Jelena Ostapenko, locul 12 WTA și cap de serie numărul 5, care a trecut în manșa a doua de Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

Buzărnescu a mai jucat o dată cu Ostapenko, în turul al II-lea la Doha, în februarie, când românca s-a impus scurt, cu 6-1, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 11.140 de dolari și cu 55 de puncte WTA.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0368 secunde