Tenis / Julia Goerges a câștigat turneul WTA Elite Trophy

103
Tenis / Julia Goerges a câștigat turneul WTA Elite Trophy - juliagoerges-1509882830.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges a câștigat turneul WTA Elite Trophy, duminică, la Zhuhai (China), după ce a învins-o în finală pe CoCo Vandeweghe (SUA), cu 7-5, 6-1, transmite Agerpres.ro.


Goerges (29 ani, 18 WTA), finalistă anul acesta la București, s-a impus după o oră și 20 de minute în ultimul act al turneului de 2,2 milioane de dolari. Vandeweghe, a doua favorită, a condus cu 5-2 în primul set, însă Goerges a reușit o revenire formidabilă, câștigând cu 7-5. Americanca a câștigat doar un ghem din ultimele 12 și a pierdut meciul.

Germanca are acum 3-2 în meciurile directe cu Vandeweghe (25 ani, 12 WTA), care învinsese în ultima confruntare, anul acesta, în Fed Cup (6-3, 3-1, abandon Goerges).

Vandeweghe va termina anul pe locul 10 în clasamentul mondial, cea mai bună clasare a sa. De asemenea, Goerges va ocupa cel mai bun loc al carierei, 14, după ce în martie 2012 a fost 15 WTA.

Goerges a pierdut trei finale în 2017, la Mallorca, București și Washington, câștigând un titlu la Moscova și încheind anul cu nouă victorii consecutive.

WTA Elite Trophy a reunit cele mai bune 12 jucătoare din clasamentul WTA Race care nu s-au calificat la Turneul Campioanelor de la Singapore, împărțite în patru grupe de câte trei sportive: Azalea, Bougainvillea, Camelia și Trandafir.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8265 secunde