Tenis / Cupa Davis se va desfășura după un nou format în 2018

82
Tenis / Cupa Davis se va desfășura după un nou format în 2018 - cupadavis-1507298344.jpg

Articole recomandate

Întâlnirile din Cupa Davis, cu excepția celor din Grupa Mondială, se vor disputa după un nou format în ediția de anul viitor a competiției, cu meciuri de maximum trei seturi, desfășurate pe parcursul a două zile (și nu trei ca până acum), a anunțat vineri Federația internațională de tenis (ITF).


Duelurile din Grupa Mondială vor continua, în schimb, să se deruleze pe parcursul a trei zile, după sistemul "cel mai bun din cinci seturi", ca și până acum, a precizat ITF.

Însă pentru confruntările din Zonele I și II s-a decis aplicarea unui nou format, începând cu meciurile programate în luna februarie, când primele două meciuri de simplu și partida de dublu vor avea loc într-o singură zi, urmate de ultimele două meciuri de simplu, în ziua următoare.

Astfel, pentru Zona I, din care face parte și România, s-a decis ca meciurile să se dispute vineri 2 februarie și sâmbătă 3 februarie, în timp ce duelurile din Zona a II-a se vor derula sâmbătă 3 februarie și duminică 4 februarie.

Totodată, Federația internațională de tenis a stabilit ca, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 și are deja asigurată victoria finală, să se dispute doar al patru meci de simplu, nu și al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace).

Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

Consiliul director al ITF a aprobat, de asemenea, mărirea numărului de jucători dintr-o echipă, de la patru la maximum cinci, pentru a oferi "o mai mare flexibilitate în alegerea echipelor", această măsură fiind valabilă inclusiv pentru competitoarele din Grupa Mondială, transmite Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9013 secunde