"Țară, țară, vrem campioane!" Speranțele gimnasticii constănțene, în concurs la Izvorani

899

Articole de la același autor

Proiectul demarat acum  trei ani de către Mariana  Bitang și Octavian Belu, , "Țară, țară, vrem campioane", își continuă povestea, și în aceste zile, la Izvorani, acolo unde a avut loc o nouă ediție a Cupei OMV Petrom, prilej de evaluare al micilor gimnaste. 


În acest moment, sunt șase centre regionale în toată țara, printre care se numără și Constanța. Chiar dacă nu dispunem de o sală de gimnastică prea încăpătoare, cele mai talentate tinere gimnaste din proiect împart sala "Tomis" din strada Flămânda, cu sportivele de la CSS 1 și CS Farul, sub atenta supraveghere a antrenorilor constănțeni Cătălin Meran, Daniela Sofronie, Mirela Szemerjai, Mihaela Lintzmaier (CSS 1 Constanța), Camelia Voinea, Carmen Traicu și Gabriel Păun (CS Farul). 


La Izvorani, Constanța a fost repre-zentată de 15 sportive: Delia Ivanciu, Bianca Voicu, Alexandra Florea, Teodora Stoian, Adelina Nour, Denisa Cioc, Ionela Vasile, Alexandra Panait, Ioana Cristea, Cătălina Popescu, Ana Lala (toate CSS 1), alături de Sabrina Voinea Maneca și Mara Ceplinschi (de la CS Farul). 


"Proiectul este un model și deja se întrezăresc vârfuri care se detașează de restul gimnastelor, însă noi le monitorizăm atent pe toate, fiindcă unele progresează mai ușor, altele mai greu, important este să avem răbdare. Vrem să organizăm de acum echipa care să ne reprezinte la Jocurile Olimpice din 2024, de la Tokyo. Locul nostru este pe cea mai înaltă treaptă a podiumurilor europene, mondiale și olimpice", a declarat Octavian Belu. 


La activitatea de la Izvorani, au luat parte și Elena Frîncu, membră de onoare a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, una dintre cele mai mari susținătoare ale acestui proiect, și Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică la gimnastică. 


"Este în totalitate meritul acestor antrenori devotați, care muncesc necontenit cu aceste fete pentru a readuce gimnastica românească acolo unde îi este locul. Sunt foarte fericită când văd oameni care lucrează din tot sufletul și reușesc lucruri mărețe. Orașul Constanța a fost mereu locul de unde au plecat mari campioni ai sportului, sper din toată inima ca acest lucru să nu se schimbe, iar viitorul să fie cel puțin la fel de strălucitor", a declarat Elena Frîncu. 


Sub egida Federației Slovace de Gimnastică și în organizarea clubului de gimnastică Slavia din Trnava, va avea loc cea de-a 30-a ediție a Gym Festival, competiție de tradiție deschisă junioarelor și senioarelor. 


La actuala ediție, vor lua parte și patru gimnaste din România, printre care și Carmen Glăvan, de la CS Farul Constanța, ce se pregătește alături de lotul național coordonat de constănțeanul Nicolae Forminte. Alături de aceasta, vor mai concura gimnastele Carmen Ghiciuc, Andreea Anghelescu și Roxana Mihai.


Întrecerile vor avea loc în Sala Sporturilor din Trnava, startul fiind programat sâmbătă, 3 iunie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde