Ștachetă ridicată la Cupa West Side la squash

294
Ștachetă ridicată  la Cupa West Side la squash - squash1-1339514140.jpg
Cupa West Side la squash crește precum Făt-Frumos. Ajuns la cea de-a treia ediție, turneul desfășurat pe terenurile complexului din incinta Maritimo Shopping Center s-a remarcat prin organizarea impecabilă și ambiția jucătorilor.

19 jucători - 17 băieți și două fete -, iubitori ai squash-ului, din județele Constanța, Covasna și municipiul București, au fost protagoniștii Cupei West Side. Ca de fiecare dată, gazde primitoare au fost Corina și Gyuri Kelemen, administratorii complexului.

Conform regulamentului, turneul a fost structurat, în prima fază, pe grupe, fiecare jucător având de disputat patru meciuri. Ocupanții primelor două locuri în clasamentele grupelor s-au calificat pentru tablou final, în timp ce ocupanții locurilor 3-5 din fiecare grupă au format grupe noi, pentru a avea un concurs mai antrenant, astfel: locurile 3 din fiecare grupă au format o grupă nouă, la fel fiind și pentru locurile 4 și 5.

v v v

Prietenii de la squashnet.ro au realizat cronica evenimentului.

Încă din faza grupelor, a fost vizibil nivelul ridicat al competiției, meciul dintre Abbas și Lucian fiind foarte spectaculos. Într-un timp foarte scurt, s-a putut observa că și jucătorii de squash din țară, nu doar cei din București, au progresat foarte mult.

Toți cei patru favoriți din grupe au confirmat și s-au calificat pe tabloul final, meciurile fiind foarte spectaculoase. Meciurile de pe tabloul final au fost: Rosta - Răzvan, Rareș - Popikă, Gelu - Abbas și Huni - Peter. Toți jucătorii au tratat meciurile de pe tabloul principal cu mare seriozitate, arătând ca nu au ajuns acolo cu noroc.

Și s-a ajuns în semifinale: Gelu - Peter și Rosta - Popikă. În primul joc, foarte tensionat, Peter a condus cu 2-0 la seturi, dar Gelu a întors meciul în setul 3, schimbând tactica. Scorul final a fost 3-2 pentru Gelu, după o luptă epuizantă, de aproape o oră! În cealaltă semifinală, Rosta a trecut de Popikă în patru seturi, scor 3-1. Popikă a demons-trat că nu întâmplător se află în topul primilor trei jucători de squash din România, însă experiența lui Rosta a făcut diferența.

Lupta pentru medalia de bronz, dintre Popikă și Peter, a venit după meciuri foarte solicitante pentru ambii jucători, dar amândoi au reușit să depășească obstacolul oboselii fizice. În cele din urmă, Popikă s-a impus cu scorul de 2-0.

Venit după cel mai lung și solicitant meci al turneului, Gelu nu a avut prea multe argumente în fața experienței lui Rosta și a trebuit să se declare învins, scor 1-3, într-o finală senzațională.

În timpul turneului, s-a organizat și o loterie, la care fiecare participant a câștigat câte un cadou din partea sponsorilor, Asics România și West Side. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3274 secunde