Sute de sportivi au luat parte la maratonul Aqua Challenge

128

Articole de la același autor

Sâmbătă, 20 august, pe plaja Zoom din Constanța, a avut loc cea de-a șasea ediție a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit vreodată în România, denumit Aqua Challenge. La startul competiției au luat parte peste 250 de iubitori ai înotului, printre care și prima medaliată din istoria natației românești, Anca Pătrășcoiu sau Dragoș Coman, multiplu medaliat european și mondial.


Primii trei clasați la fiecare categorie de vârstă, feminin și masculin, au primit cupe, diplome și produse din partea partenerilor evenimentului.


În proba scurtă pe 500 metri, cei mai rapizi au fost Andrei Bălă-ceanu, Alexandru Picioruș și Alexandru Mărgărit, cea mai bine clasată reprezentată a sexului frumos fiind Cosmina Tomele, locul 11 la general. În concursul pe distanța de 1.500 metri s-a impus Bogdan-Mihai Petre, urmat de Ionuț Țîrlea și Cristi Tranulea, cea mai rapidă sportivă fiind Kata Korponay, sosită pe locul 9 la general. 


Proba regină, cea de 5.000 metri, a fost câștigată pentru a treia oară consecutiv de Alin Artimon, pe locul doi a ajuns Sabin Bonea, iar medalia de bronz i-a revenit lui Andrei Simon. La feminin, podiumul a fost format din Julia Nagy (locul 6 la general), Emilia Colți-Dumitrescu (locul 8 general) și Bianca Răduță (locul 12 general).


Sportivii clasați pe podium în probele de 1.500 metri și 5.000 metri au primit și vouchere de cumpărături, dar și premii în bani, totalizând 4.700 lei. La startul probei de 5.000 metri ar fi trebuit să ia parte și singurul medaliat olimpic român, fostul înotător Răzvan Florea, care a sărbătorit împlinirea a 12 ani de la câștigarea medaliei de bronz în proba de 200 m spate, la Jocurile Olimpice de la Atena. Din păcate, din cauza unei accidentări acesta a spus pas concursului.


"A fost o ediție reușită, cu vreme bună și mulți participanți. Au luat startul de la copii de 8-9 ani până la veterani de 75 de ani, pentru că tuturor le place acest concurs, care le permite să îmbine câteva zile de vacanța la malul mării cu înotul. În urmă cu șase ani, am organizat primul maraton de înot în ape deschise și ne bucurăm că aducem în continuare la Constanța iubitori de înot de toate vârstele, amatori și profesioniști", a declarat Răzvan Florea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2317 secunde