Sub privirile Familiei Regale! Frontiera Tomis Constanţa a cucerit Cupa Regelui la oină

264
Sub privirile Familiei Regale! Frontiera Tomis Constanţa a cucerit Cupa Regelui la oină - sub-1625666757.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Ploieşti şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, a organizat, la Ploieşti, două competiţii importante: Cupa Reginei şi Cupa Regelui la oină.

Întrecerile de pe stadionul „Ilie Oană” s-au derulat sub privirile Familiei Regale a României, de la eveniment nelipsind Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu.

Cupa Reginei a fost câştigată de CS Dacia Mioveni, care a învins, cu scorul de 3-2 (2-2) pe CSM Progresul Băileşti, iar Cupa Regelui a fost adjudecată de ACS Frontiera Tomis Constanţa, care s-a impus, cu scorul de 23-18 (12-8), în faţa celor de la CS Biruinţa Gherăeşti.

Meciurile au fost arbitrate de Ionel Daşcă (Gherăeşti-Neamţ), Gigi Popa (Bârlad) şi Adrian Iancu (Bucureşti).

În deschiderea evenimentului, Imnul de Stat al României şi Imnul Regal au fost interpretate, prin amabilitatea directorului Corului Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Vlad Mateescu, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu, acest moment dând o valoare deosebită evenimentului.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei-Liviu Voloşevici, a înmânat cheia oraşului Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Ulterior, prin amabilitatea lui Mădălin Tănase, sute de porumbei din cadrul crescătoriei columbofile Ambiţia MMA şi-au luat zborul, transmiţând un mesaj de promovare a oinei la nivel naţional şi internaţional.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a dat lovitura de începere la Cupa Reginei, iar Alteţa Sa Regală Principele Radu, la competiţia Cupa Regelui, echipele devenind astfel şi mai motivate pentru meciul pe care îl jucau.

Pe parcursul evenimentului, zeci de copii au fost iniţiaţi în oină, iar la final, aceştia au primit din partea Tedi, sponsorul Federaţiei Române de Oină, produse specifice şi diplome de iniţiere în oină din partea federaţiei.

XXX

„Federaţia Română de Oină mulţumeşte Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Alteţei Sale Regale Principele Radu, pentru participarea la acest eveniment deosebit.

În acelaşi timp, aducem mulţumiri gazdelor noastre, Primăria şi Consiliul Local Ploieşti, alături de CSM Ploieşti, pentru implicarea în organizarea acestei activităţi care va constitui un nou reper pentru oina românească.

Mulţumim mult sportivilor şi oficialilor care au participat la competiţii şi au realizat o foarte bună promovare a oinei prin atitudinea de pe teren şi jocul etalat”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde