„Stejarii”, trei meciuri în noiembrie, cu Uruguay, Ţările de Jos şi Tonga

111
„Stejarii”, trei meciuri în noiembrie, cu Uruguay, Ţările de Jos şi Tonga - 24451768710159598451988270619469-1633436086.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României va susţine, luna viitoare, două meciuri test cu Uruguay şi Tonga, acestea venind să completeze programul competiţional al „stejarilor”. România mai are de disputat un meci restanţă din actuala ediţie a Rugby Europe Championship, cu Ţările de Jos, partidă care va avea loc pe 13 noiembrie.

World Rugby a anunţat oficial meciurile test care vor avea loc luna viitoare. Astfel, pe 6 noiembrie, România va întâlni Uruguay, iar pe 20 noiembrie, Tonga. Partidele se vor disputa pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, începând cu ora 17.30, şi vor fi transmise în direct de TVR 1.

„Mă bucur foarte tare că România are din nou trei meciuri în luna noiembrie, chiar dacă unul este restanța din Rugby Europe Championship. Este important să avem aceste partide la nivel internaţional, să ne regăsim cadenţa şi să oferim jucătorilor din tânăra generaţie oportunitatea de a evolua împotriva unor echipe puternice. Avem nevoie să confirmăm trendul ascendent arătat la meciul cu Argentina din vară.

Pentru mine, cel mai important meci este cel cu Ţările de Jos, pentru că el contează pentru calificarea la Cupa Mondială. «Stejarii» vor avea parte de două săptămâni de cantonament şi sper să fie în cea mai bună formă la ora meciului”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

România (locul 18 în ierarhia mondială) şi Uruguay (locul 17) s-au întâlnit de nouă ori, şapte victorii revenind „stejarilor”, una sud-americanilor, înregistrându-se şi un rezultat de egalitate. Ultima întâlnire dintre cele două, tot în cadrul meciurilor test din luna noiembrie, pe stadionul Ghencea, în 2018, a fost câştigată în premieră de sud-americani, 27-20.

În ce priveşte Tonga, locul 15 mondial, va fi a patra întâlnire dintre cele două naţiuni, două victorii revenind selecţionatei Ikale Tahi şi una „stejarilor”, obţinută în 2013, 19-18, pe stadionul „Arcul de Triumf”. Ultimul meci, tot un test World Rugby, la Bucureşti, a avut loc în 2017, câştigat de tongalezi cu 25-20.

XXX

Echipa CS Năvodari a câştigat, cu scorul de 38-17, partida cu Politehnica Iaşi, susţinută, pe teren propriu, în cadrul Diviziei Naţionale de Seniori la rugby.

Pentru CS Năvodari, care a avut ocazia să pregătească partida din etapa următoare, cu RC Bârlad, în deplasare, au marcat: Marian Niţă - două eseuri, Eduard Barbu, Adrian Paraleşte, Sebastian Agapie, Onal Agiacai - câte un eseu, Codrin Bercu şi Cristian Văcaru - câte două transformări.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde