Învingători în etapa de CE la rugby în 7 de la Zagreb

"Stejarii", o nouă performanță după opt ani de așteptare

533

Articole de la același autor

Naționala de rugby în 7 a României s-a clasat pe locul întâi la primul turneu al Rugby Europe Men 7’s Trophy, ediția 2018, organizat, timp de două zile, la Zagreb, în Croația.

În faza grupelor, "stejarii" conduși de căpitanul Daniel Carpo, fost jucător al Farului Constanța, au avut un parcurs fără greșeală, trecând de Ungaria, scor 24-0, și Cipru, scor 45-0, și terminând la egalitate (19-19) cu Lituania. S-a remarcat în mod deosebit un fost jucător al CS Cleopatra, Ionel Melinte, legitimat acum la Steaua, care a marcat cele mai multe eseuri.

Astfel, România a încheiat pe prima poziție în clasamentul Grupei B, calificându-se în sferturile de finală. În această fază, "stejarii" au învins naționala Luxemburgului, scor 27-14, iar următoarea victimă, cea din semifinale, a fost Israelul, scor 26-12.

În marea finală, România a reîntâlnit o adversară din grupe, Lituania, care a fost la un pas de victorie. Zaharia a marcat un eseu și a trimis meciul în prelungiri, unde tricolorii au reușit "eseul de aur", pentru 31-26.

Așadar, România a câștigat o etapă de Campionat European după o așteptare de opt ani, ultima performanță similară înregistrându-se în 2010, la București.

Următoarea rundă, decisivă pentru promovarea în Grand Prix Series, va avea loc în Lituania, în zilele de 30 iunie și 1 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde