România debutează în Rugby Europe Championship 2020

"Stejarii", meci greu cu marea rivală Georgia. "Trebuie să fim uniți!"

316

Articole de la același autor

"Stejarii" au intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru debutul în Rugby Europe Championship (REC). În primul meci al sezonului 2020, programat sâmbătă, 1 februarie, de la ora 16.00, în direct la TVR 1, naționala de rugby a României va întâlni, la Tbilisi, eterna rivală Georgia. După mai bine de două săptămâni de cantonament, care au avut loc la Izvorani, unde au dat teste fizice, și în Antalya, jucătorii pregătiți de Andy Robinson se află, la această oră, în Georgia, la Martkopi.  
România pregătește meciul cu georgienii cu câteva schimbări în lotul celor 32 de jucători convocați inițial, Vlăduț Zaharia și Damian Strătilă devenind indisponibili, în urma unor accidentări. Alături de aceștia au revenit în țară Andrei Rădoi și Cosmin Iliuță. 


În schimb, se vor alătura "stejarilor" cinci jucători, unul care evoluează în țară, Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), și patru din campionate străine, Alexandru Țăruș (Zebre - Italia), Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), Adrian Motoc (Agen) și Nicolas Onuțu (CS Vienne Rugby - Franța). 


Fapt îmbucurător, în lotul României se regăsesc și doi rugbiști de la ACS Tomitanii, Adrian Ion și Kamil Sobota, ambii în linia a III-a. 


"Ne așteptăm la un meci greu cu Georgia, o echipă bună, al cărei joc a crescut mult în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare această întâlnire și sperăm să facem un meci bun cu ei. Obiectivul principal este să arătăm o atitudine bună, să muncim mult, să fim uniți. Este esențial să putem în cele mai grele momente să ne comportăm ca un grup unitar, o echipă. Ce ne dorim pentru acest meci este să reușim să punem în aplicare tot ceea ce am acumulat în antrenamente, toate părțile pozitive atât în atac, cât și în apărare. Trebuie să fim disciplinați, să ne bucurăm de această experiență frumoasă", a declarat selecționerul Andy Robinson. 


XXX 
Programul României în REC 2020: 1 februarie, la Tbilisi: Georgia - România; 8 februarie, la Caldas da Rainha: Portugalia - România; 22 februarie, la Botoșani: România - Spania; 7 martie, la Krasnodar: Rusia - România; 14 martie, la Botoșani: România - Belgia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4531 secunde