Înfrângere pentru România la debutul în REC 2020

"Stejarii", final dezastruos în partida cu Georgia

307

Articole de la același autor

Debut cu stângul pentru naționala României în ediția de anul acesta a Rugby Europe Championship (REC). Sâmbătă, la Tbilisi, reprezentativa "frunzei de stejar" a fost învinsă de selecționata Georgiei, scorul final, 41-13 pentru gazde, fiind, totuși, mult prea drastic față de realitatea din teren. 


Georgienii au început în forță și au marcat primul eseu încă din min. 6, dar două lovituri de penalitate transformate de Vlaicu i-au adus pe români în avantaj, 6-5. Până la pauză, tabela a mai fost modificată doar o singură dată, "Lelos" intrând cu avans minim la cabine, 8-6, tot după o penalitate transformată. 


În repriza secundă, Georgia s-a desprins la 13-6 grație unui eseu, însă același Vlaicu a reușit atât eseul la colț, cât și transformarea, aducând egalarea, 13-13. Iar România putea chiar trece la conducere, dacă balonul șutat de Vlaicu dintr-o penalitate din apropierea centrului terenului nu ar fi lovit bara laterală! 


Din păcate, în ultimele 20, ceva s-a rupt în jocul "stejarilor", iar georgienii au dominat cu autoritate, marcând eseu după eseu, până la 41-13. 


Următoarea partidă a României în REC va avea loc, sâmbătă, 8 februarie, la Caldas da Rainha, în compania Portugaliei, cea care, în această primă etapă, a învins Belgia, scor 23-17. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8948 secunde