"Stejarii" au rămas fără staff tehnic. "Nu a fost o decizie ușor de luat"

298

Articole de la același autor

Staff-ul tehnic al echipei naționale de rugby a României, format din antrenorul principal Lynn Howells, antrenorul care pregătește treisferturile Rob Moffat și cel al pachetului de înaintare, Massimo Cuttitta, a demisionat, sâmbătă,, după meciul cu Belgia, câștigat, la Buzău cu scorul de 62-12 (29-5),, a anunțat site-ul, Federației Române de Rugby.


Galezul Lynn Howells este printre cei mai titrați antrenori care au condus naționala de rugby a României. Acesta a fost antrenor al Țării Galilor U21, al reprezentativei secunde a Țării Galilor, antrenor secund al primei reprezentative în turneele din Africa de Sud și Zimbabwe și antrenor principal al Țării Galilor în turneul din Japonia. Sub conducerea lui Lynn Howells (67 de ani), "stejarii" au disputat 70 de meciuri, din care au câștigat 48, au obținut un rezultat de egalitate și au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%.


"Nu a fost o decizie ușor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoși, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură sportivă alături de un colectiv frumos. Mi-a făcut plăcere să lucrez și să coordonez un colectiv care și-a dorit întotdeauna victoria și care a fost de fiecare dată dedicat obiectivului propus. Doresc echipei mult succes, o creștere în continuare a jocului și evoluții cât mai bune", a declarat Howells.


România, învinsă recent de Spania cu 22-10, riscă să rateze calificarea la Cupa Mondială din 2019.


"Stejarii" se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obține în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel: dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018; dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială; dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune într-un meci cu Portugalia, câștigătoarea Rugby Europe Trophy și apoi în barajul tur-retur cu Samoa; dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa și una din Asia sau Oceania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4312 secunde