Turneul final al Campionatului Național de rugby juniori U18 și U17

Steaua strălucește, Suceava sparge gheața

1605
Naționalele de rugby juniori U18 și U17 au depășit fazele preliminare. Încet-încet, sita cerne valorile și meciurile decisive pentru trofeu sunt tot mai aproape. Presiunea se accentuează, iar acest lucru este vizibil în evoluțiile jucătorilor.

După ce a pierdut, pe mâna ei, primul meci din turneul rezervat juniorilor U18, echipa LPS Suceava a înregistrat, ieri, cea dintâi victorie: 12-0 cu CS Gens Cluj. Partida, disputată pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", a stat mult timp sub semnul echilibrului.
Moldovenii au condus la pauză cu 5-0 (eseu Florea), avantaj mai firav decât pânza de păianjen. Ardelenii au ținut să demonstreze că nu au venit în plimbare pe litoral. Din contră, au pătruns în forță în 22-ul advers, dar au comis înainte, în două rânduri, în faze care trebuiau, în mod normal, încheiate cu eseu. În repriza a doua, Suceava a reușit o nouă încercare, prin Tiron, transformată de Conache, 12-0, și "cărțile" erau făcute.
Cel de-al doilea duel din programul dimineții, dintre CSS 3 Steaua și CSS 2 Baia Mare, a fost la discreția bucureștenilor, care s-au impus cu scorul de 29-6 (12-0). Au marcat Sin (două eseuri), Ștefan, Tănase, Manea (câte un eseu), Ghiță (două transformări), respectiv Brendea (două lovituri de penalitate).
În meciurile de aseară, tot la U18, s-au înregistrat următoarele rezultate: RC Pantelimon - Colegiul Național "Aurel Vlaicu" 22-8 și LPS Focșani - CSS Bârlad 25-25;12-9, după lovituri de departajare.
Competiția continuă astăzi, pe terenul LPS din "Badea Cârțan", cu patru partide din turneul juniorilor sub 17 ani: Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Galați - CSM Baia Mare (ora 9.00), LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța - CFR Unirea Pașcani (ora 10.30), Colegiul Național "Aurel Vlaicu" - CSS Tecuci (ora 17.30) și CSS Bârlad - CTMR TF Metrorex (ora 19.00).
***
Prima contestație din cadrul turneului de pe litoral s-a înregistrat la partida dintre CSS Bârlad și LPS CSS Constanța (12-7), din concursul U17. La pauză, pe când tabela indica 12-0 pentru oaspeți, Ciprian Popa, delegatul formației bârlădene, a contestat dreptul de joc al nu mai puțin de patru sportivi constănțeni. Confruntarea a demonstrat că toți cei patru jucători se încadrau în limita de vârstă.
"Deși pornea mare favorită, Bârladul s-a temut de noi și a apelat la orice metodă să câștige. Jucătorii mei s-au dăruit exemplar și, cu puțină atenție, puteau furniza surpriza. Consider că arbitrajul ne-a de-favorizat. La ultima fază a meciului, un adversar a comis înainte, jucătorul meu a preluat balonul, judecătorul de margine i-a spus să-și joace avantajul, băiatul a sprintat singur spre terenul de țintă, paralel cu tușa, era fază de eseu iminent, dar arbitrul de centru a fluierat finalul meciului! Le-am cerut explicații, dar nu am primit niciun răspuns", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul LPS-ului, Adrian Pllotschi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2767 secunde