Startul Crosului Național Olimpic, sâmbătă, la Constanța

465
Startul Crosului Național Olimpic, sâmbătă, la Constanța - sambata-1497369433.jpg

Articole de la același autor

Cel mai important eveniment sportiv al sezonului, Crosul Național Olimpic, va avea loc sâmbătă, 17 iunie, la Constanța, în organizarea COSR, DJST Constanța, Asociației Județene de Atletism Constanța, Primăriei, Poliției și Jandarmeriei Constanța. Este vorba despre o ediție cu totul specială, Crosul Național Olimpic ajungând la ediția cu numărul 30.

Startul se va da, la ora 10.00, din fața Sălii Sporturilor, iar cel care va apăsa pe trăgaci va fi, cel mai probabil, chiar președintele COSR, Mihai Covaliu, fost campion olimpic la scrimă.

"Mizăm pe o prezență numeroasă, de aproximativ 1.000 de participanți. De altfel, avem pregătite chiar 1.000 de tricouri cu însemne olimpice. Traseul este următorul: start Sala Sporturilor - str. Mircea cel Bătrân - bd. Mamaia - finish Aqua Magic. Pe baza tricoului de concurs, participanții la cros au acces gratuit la Aqua Magic, însă numai până la ora 12.00", a declarat Mihai Orzan, consilier Sport în cadrul DJST Constanța.

Organizatorii au pregătit numeroase premii. Biciclete, trotinete, cupe, rachete și seturi de mingii de tenis îi așteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, în timp ce alergătorii categoriei 19+ vor fi recompensați pentru efortul lor cu biciclete eliptice, steppere, cupe, rachete și seturi de mingii de tenis. De asemenea, vor fi acordate premii speciale, pentru cea mai numeroasă familie, cel mai tânăr/tânără participant/ă și cel mai vârstnic/vârstnică participant/ă.

v v v

Alături de sportivii de la CS Farul, LPS, CSS 1, SanaSport sau Știința, la Crosul Olimpic vor fi elevi de la școlile și liceele din tot județul, studenți ai universităților constănțene, dar și mulți iubitori ai mișcării sportive în general, oameni simpli, din Constanța și din alte județe ale României, pentru care alergarea este sinonimă cu sănătatea.

"Pe lista invitaților speciali, se numără primarul Decebal Făgădău, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, președintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general al COSR, George Boroi, directorul executiv al CS Farul, Ilie Floroiu, precum și numeroase personalități, din toate mediile: sportiv, economic, artistic, educativ etc.", a declarat directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon.

v v v

Elena Frîncu, membru de onoare al COSR, este cea care, alături de echipa DJST Constanța, condusă de Mariana Solomon, a făcut demersurile necesare pentru ca ediția jubiliară (nr. 30) a Crosului Național Olimpic să se desfășoare pe litoral.

"Este o mare bucurie și un motiv de mândrie faptul că COSR a acordat Constanței onoarea de a găzdui un eveniment de asemenea anvergură. Este o recunoaștere a contribuției cluburilor sportive constănțene, a antrenorilor emeriți, a sportivilor la formarea loturilor naționale, a medaliilor mondiale și olimpice câștigate pentru România. Astăzi, Constanța este reprezentată de Horia Tecău, Simona Halep sau Cătălina Ponor, dar să nu-i uităm nici pe Dana Sofronie, Răzvan Florea sau Ionuț Gheorghe, pentru a mă referi doar la ultimii medaliați olimpici. Noi, constănțenii, mulțumim forului olimpic pentru această recunoaștere", a declarat Elena Frîncu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde