Sportul cu balonul oval, promovat pe litoral. Rugby tag, introdus în şcolile din Mangalia

285
Sportul cu balonul oval, promovat pe litoral. Rugby tag, introdus în şcolile din Mangalia - sportul-1618935712.jpg

Articole de la același autor

La Mangalia, a avut loc, zilele trecute, o nouă întâlnire de lucru a Asociației Județene de Rugby Constanța. Invitați speciali la aceasta au fost reprezentanți ai Primăriei Mangalia, din partea Direcției Cultură și Sport, directorul Eliza Cucu și Ana Cristina Petrache, inspector de specialitate în Compartimentul Sport și Agrement, și Lucian Nichita, fostul președinte al acestei direcții.

La întâlnirea de lucru a AJR Constanța, au participat reprezentanţi ai CS Cleopatra Mamaia - Victor Bezușcu, LPS „Nicolae Rotaru” Constanța - director, prof. Andrei Szemerjai, profesor-antrenor Nicolae Mocanu, ACS Cumpăna - Florin Băcioiu, CSO Ovidiu - Dan Radu, Waves Academy - Cosmin Glodeanu, ACS Tomitanii - Cristian Cojocaru, ACS Constanța - Florian Constantin, Sorin Trancă, profesor la Facultatea de Educație Fizică și Sport, ACSR Tineret Municipal Calatis Mangalia - Aurică Murguleț. Au lipsit reprezentanții CS Năvodari, aflați în deplasare cu echipa la Petroșani, la meciul din etapa a doua din Divizia Națională de Seniori, și, din cauza problemelor medicale, Cornel Vasile, antrenor la CS Mihail Kogălniceanu.

Principalul subiect de discuție al reuniunii de la Mangalia l-a reprezentat activitatea sportivă, îndeosebi cea legată de rugby, la nivel local, dorindu-se o practicare amplă a acestui sport. Primul pas urmează să fie făcut prin introducerea rugby-ului tag la nivelul școlilor, după care elevii care doresc să practice mai mult acest sport să fie îndrumați spre clubul din localitate.

„Este a doua întâlnire pe care o avem cu reprezentanții Primăriei Mangalia, pentru că, în urmă cu două săptămâni, am avut discuții premergătoare acestei ședințe de lucru. Le mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-au arătat, este extrem de important pentru noi să știm că autoritățile locale își doresc o strategie pe termen lung și se gândesc la binele comunității, pentru că toți știm, copiii care fac sport, care sunt încurajați să facă mișcare, regulat, într-un cadru organizat, sunt un mare plus pentru comunitate.


Până la deschiderea școlilor, primul pas pe care îl facem este organizarea unui curs de rugby pentru instruirea profesorilor care doresc să se implice în acest proiect, un curs gratuit, pus la dispoziție de Federația Română de Rugby, care să le ofere în primul rând ABC-ul acestui sport. De asemenea, un sprijin local foarte important pentru noi este cel al directorului Direcției Asistență Socială, Claudiu Stamate, pentru că ne dorim să ajungem la toți copiii, să putem să îi creștem și să-i formăm în acest sport”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, Constantin Gheară, director de dezvoltare Dobrogea.
Fideli regulii stabilite de a avea fiecare ședință a asociației în fiecare locație a membrilor afiliați, următoarea întâlnire va avea loc la Năvodari.

XXX

Echipa CS Năvodari a fost învinsă, cu scorul de 8-16, de Ştiinţa Petroşani, într-o partidă disputată în deplasare, contând pentru etapa a doua a Diviziei Naţionale de Seniori la rugby.

Constănţenii au început mai bine jocul și au condus până aproape de finalul primei reprize, însă gazdele au reuşit eseul cu trei minute înainte de pauză, iar în partea secundă, s-au desprins decisiv.

Pentru CS Năvodari, puncte au pus pe tabelă Marian Niță (un eseu) și Codrin Bercu (o lovitură de pedeapsă). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5399 secunde