Sportul constănțean, îndoliat! A murit antrenorul Ștefan Iordache

401
Sportul constănțean, îndoliat! A murit antrenorul Ștefan Iordache - sportul-1479311854.jpg

Articole de la același autor

Lumea sportului constănțean este din nou îndoliată, după ce antre-norul de box cu nume de actor, Ștefan Iordache, a trecut, în noap-tea de marți spre miercuri, în SUA, în neființă. 


Fost campion național la categoria mijlocie, devenit ulterior antrenor al lotului României, Iordache a fost un profesionist desăvârșit și, totodată, un spirit liber. De altfel, a și ales… libertatea, într-o vreme în care opresiunea comunistă avea grijă să înăbușe orice aspirație înaltă. Astfel, după o deplasare cu echipa României în Italia, a rămas în "Cizmă", iar de acolo a plecat în Statele Unite ale Americii, unde avea să se stabilească și să își ducă traiul până în ultima clipă a vieții. 


Deși aflat la mii de kilometri distanță de Constanța, nu a uitat de țară. După Revoluție, s-a implicat în organizarea mai multor competiții, gen "Mănușa Litoralului", oferind trofee nu numai campionilor, ci și fostelor glorii ale boxului românesc. 


"Este un moment trist pentru «nobila artă». Deși mai puțin cunoscut de către tânăra generație, Ștefan Iordache a fost un nume mare al boxului românesc, atât ca sportiv, cât și ca antrenor. Sâmbătă, la Complexul Capitol din Constanța, va avea loc o slujbă de pomenire în memoria marelui antrenor", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Box, Toma Matei, cel care, alături de Mircea Antonescu, ginerele regretatului tehnician, se va ocupa de organizarea evenimentului comemorativ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5416 secunde