€ 4.7558
£ 5.4847
$ 4.1758

Mai multe ştiri online:

Sportul constănțean, din ce în ce mai sărac. A murit Elena Buhaiev

Ştire online publicată Vineri, 10 August 2018. Autor: Mihai CHELEȘ
Avalanșa de vești triste din ultimele luni nu contenește la Constanța. Timpul continuă să treacă, odată cu el trec și oamenii care au însemnat ceva, cândva, pentru comunitatea de la malul mării.


Primul care a plecat spre o lume mai bună a fost antrenorul Ioan Veliciu, omul care l-a șlefuit impecabil pe cel care avea să devină campionul sufletelor noastre,


al românilor iubitori de sport și nu numai, Ilie Floroiu. Nu a trecut mult timp și a venit rândul specialistului sportiv de la CS Farul Constanța, Dumitru „Mișu” Mihăilescu, să întristeze suflete, urmat de Octavian Rusu, unul din cei mai importanți antrenori din istoria canotajului românesc.


Ieri, Elena Buhaiev (66 de ani) a bifat ultima tușă pe scena vieții sale. După o lungă și dureroasă luptă cu boala, fosta campioană la scrimă a cedat. Nu putem spune că „a pierdut” lupta cu viața, deoarece a trăit. Mărturie stau cuvintele de laudă venite din partea unor oameni ce au iubit personalitatea Elenei Buhaiev.


„Sărăcim pe zi ce trece. După Ioan Veliciu, Mișu Mihăilescu, Octavian Rusu…acum și Elena Buhaiev. Campionii se duc la Domnul. Nina, știm cine ai fost. Vrem doar să știi că te-am iubit cu toții și te-am respectat. Nu te vom uita niciodată. Ne vom reîntâlni când bunul Dumnezeu va hotărî. Dumnezeu să te odihnească în pace, spadasina mea de bronz mondial”, a declarat Elena Frîncu, vicecampioană mondială la handbal și șefă a sportului constănțean pentru mai bine de 25 de ani. 


Elena Buhaiev a practicat scrima la CS Farul Constanța, fiind multiplă campioană națională, dar și medaliată cu bronz la campionatele mondiale. După retragere, aceasta a activat ca antrenor, dar și ca director al CSȘ 1 Constanța. În același timp, a făcut parte din biroul federal al FR de Scrimă.


„Vestea ne-a întristat pe toți. Cuvintele sunt de prisos în acest moment și nu mai au nicio putere. Colectivul Clubului Sportiv Școlar Nr. 1 își exprimă regretul pentru pierderea celei care ne-a fost antrenoare și director ani de zile”, a declarat Magda Rusu, directorul Clubului Sportiv Școlar Nr.1 Constanța.


Fostul mare atlet Ilie Floroiu asistă neputincios la un „spectacol” funebru și acceptă cu greu faptul că oamenii pe care îi cunoaște de o viață părăsesc definitiv scena.


„Este din ce în ce mai greu. Într-o lună și jumătate mi-am pierdut antrenorul și trei prieteni. Știu că acesta este ciclul vieții, dar parcă niciodată nu ești pregătit pentru așa ceva. Elena Buhaiev a fost un om extraordinar, care a ținut întotdeauna cu sportul. Chiar dacă mai aveam noi mici contre, niciodată nu și-a călcat în picioare principiile. Întreg colectivul de la CS Farul Constanța transmite condoleanțe familiei îndoliate!”, a spus Ilie Floroiu, cel care a ieșit la pensie în toamna anului trecut.


Elena Buhaiev a avut contact și cu politica, fiind secretar general adjunct în PDL Constanța, apoi președinte al Organizației de Femei a PMP Constanța. Totodată, Elena Buhaiev a fost inspector școlar general la ISJ Constanța.


„Deși medaliată pentru un sport individual, Nina a fost un excelent camarad și om de echipă. O perfecționistă, veșnic cu dorința de a face lucrurile mai bine. Dincolo de profesie, în care a excelat, un suflet desăvârșit! I-am spus aceste lucruri, cu mult timp înainte să treacă la cele veșnice și mă bucur că a aflat părerea mea, când încă se bucura de viață. Ne va veghea de sus”, a declarat fostul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar General Constanța Paloma Petrescu, la aflarea veștii.


Sicriul cu trupul neînsuflețit al Elenei Buhaiev a fost depus la Catedrala „Sf. Petru și Pavel” din Piața Ovidiu, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc sâmbătă, 11 august, de la ora 11.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8099 secunde