Sportivii constănțeni, prezenți la Universiada de vară

227
Sportivii constănțeni, prezenți la Universiada de vară - sportivii-1501258155.jpg

Articole de la același autor

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere.


Ministerul Educației Naționale, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, împreună cu 10 federații naționale au finalizat procesul de selecție și definitivare a loturilor sportive la cele 11 ramuri sportive, care vor compune delegația României.


Sportivii români vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.


România s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând 1 me-dalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.


Din delegația României fac parte și mai mulți sportivi constănțeni, sau care au fost legitimați la cluburi din Constanța: Ionuț Andrei Neagoe (CS Farul/CSU Pitești, antrenor Angela Popescu) - atletism, în probele de 200 metri și lungime; Mariana Dumitrache (CS Farul) - haltere; Alina Zaharia, Bogdan Postudor, Lucian Munteanu și antrenorul Viorel Filimon - de la tenis de masă; dar și voleibaliștii Alexandru Muscină, Marius Iftime, Alexandru Zahar, Robert Vologa și Paul Cămui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5157 secunde