Sportivii constănțeni, fără medalii la Jocurile Olimpice de Tineret

186
Sportivii constănțeni, fără medalii la Jocurile Olimpice de Tineret - sportivii-1539620045.jpg

Articole de la același autor

Jucătorul constănțean de tenis de masă Cristian Pletea a ratat și ultima ocazie de a se întoarce cu o medalie de la Jocurile Olimpice de Tineret, ce se dispută, în aceste zile, la Buenos Aires (Argentina). În ultima probă, cea pe echipe, Cristian Pletea a făcut cuplu cu Andreea Dragoman, oprindu-se în sferturile de finală, învinși de echipa Taipeiului Chinezesc, scor 0-2.

Performanța este una notabilă ținând cont de faptul că în această fază a competiției au ajuns doar țările asiatice (Japonia, China, Taipei), colosul mondial Rusia, o altă formație compusă din jucători asiatici - Azerbaidjan, și două echipe mixte ale Europei.

Cristi Pletea (18 ani) a ocupat locul 5 în proba masculină de simplu, fiind învins de senzația tenisului de masă mondial, japonezul de 15 ani Tomokazu Harimoto, scor 2-4. Niponul a pierdut finala olimpică în fața chinezului Chuqin Wang (18 ani), cu 2-4.

Tenisul de masă românesc termină competiția cu o singură medalie, bronzul obținut de Andreea Dragoman în proba feminină de simplu.

XXX

O altă sportivă din Constanța aflată la Buenos Aires, jucătoarea de tenis Selma Cadâr, a avut un turneu scurt, fiind învinsă în primul tur al probei de simplu de Kaja Juvan (Slovenia), cea care avea să câștige medalia de aur. De asemenea, Selma Cadâr s-a oprit în "sferturile" probei de dublu, acolo unde a făcut echipă cu elvețianca Lulu Sun, la fel și în primul tur al probei de dublu mixtă, alături de Filip Cristian Jianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1207 secunde