Preliminariile Campionatului European de handbal masculin 2022

Speranţa moare ultima! Tricolorii, obligaţi să nu piardă în faţa Suediei

267
Speranţa moare ultima! Tricolorii, obligaţi să nu piardă în faţa Suediei - speranta-1619532235.jpg

Articole de la același autor

În ajunul partidei cu Suedia, selecționerul naţionalei masculine de handbal a României, Rareș Fortuneanu, are opt noutăți față de echipa care a evoluat cu Kosovo. Este vorba despre Ionuț Iancu, Marius Szoke, Ciprian Şandru, Răzvan Gavriloaia, Andras Szasz, Adrian Rotaru şi Alexandru Asoltanei.

Ionuț Iancu revine în lotul României, pentru asaltul final spre EURO 2022. Din păcate, portarul de la HC Dobrogea Sud a lipsit la dubla cu Kosovo, după ce a fost testat pozitiv la virusul Covid-19, iar șansele tricolorilor de a merge la turneul final din Ungaria și Slovacia s-au diminuat considerabil în urma rezultatelor dezamăgitoare de la Pristina (23-23) și București (25-30). Totuși, atât timp cât mai există speranțe, Iancu rămâne optimist.

„Eu merg tot timpul cu încredere la națională. Într-adevăr, avem un meci foarte greu cu Suedia, dar, dacă scoatem cel puțin un punct, cu siguranță vom merge mai departe. Dacă nu, trebuie să dăm totul cu Muntenegru. O să fie greu, pentru că jucăm la ei acasă. Și ei au înainte meci cu Kosovo. Trebuie să nu piardă, pentru că altfel s-a cam terminat cu calificarea. Eu zic că putem face o surpriză”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, portarul Ionuţ Iancu.

Naţionala României înfruntă reprezentativa Suediei, miercuri, 28 aprilie, de la ora 17.00, la Sibiu, oraşul unde selecționerul Rareș Fortuneanu a stabilit cantonamentul tricolorilor. Portarul Daniel Vasile și conducătorul de joc Ciprian Șandru, ambii de la HC Dobrogea Sud, sunt și ei convocați pentru ultimele două meciuri din preliminarii.


În lotul pe care tehnicianul român îl are la dispoziţie, a intervenit o modificare de ultimă oră. Astfel, din pricina unei accidentări, Demis Grigoraș a fost înlocuit de Javier Humet Gaminde.


XXX

Calculele calificării tricolorilor la Campionatul European de anul viitor sunt complicate. Teoretic, cu un punct, România mai poate prinde un loc la turneul final, dar trebuie să treacă peste Kosovo în clasament.

Iată programul partidelor care au mai rămas de jucat în Grupa a 8-a: 28 aprilie: România - Suedia (ora 17.00), Kosovo - Muntenegru (ora 19.30, la Pristina) - etapa a 5-a; 30 aprilie: Muntenegru - Suedia (ora 19.00, la Podgorica) - restanță din etapa a 3-a; 2 mai: Suedia - Kosovo (ora 19.00, la Alingsas), Muntenegru - România (ora 19.00, la Podgorica) - etapa a 6-a.

Clasament Grupa a 8-a: 1. Suedia 6 puncte (golaveraj 90-70; 3 meciuri), 2. România 4 puncte (114-113; 4 meciuri), 3. Kosovo 3 puncte (94-110; - 4 meciuri), 4. Muntenegru 2 puncte (83-88; 3 meciuri). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4512 secunde