Spectacol la Cumpăna la Campionatul Naţional de Oină, juniori I şi II

187
Spectacol la Cumpăna la Campionatul Naţional de Oină, juniori I şi II - oina-1628015066.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Română de Oină, aflată sub patronajul Casei Regale a României, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman, A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local ale Comuniei Cumpăna (judeţul Constanţa) şi C.S. Victoria Cumpăna a organizat în perioada 29-30 iulie 2021 Campionatul Național de Juniori I și II. Competiţia s-a desfăşurat pe terenul Complexului „Centenar 2018” din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa.

Apetitul pentru jocul de oină, Sportul Naţional al României, este din ce în ce mai mare şi asta pentru că Federaţia Română de oină a demarat în urmă cu mulţi ani un amplu proiect în acest sens. Reprezentaţii Federaţiei şi iubitorii jocului de oină au făcut an de an eforturi pentru a insufla, mai ales copiiilor, pasiunea pentru sportul naţional.

Aşa s-a ajuns ca, în prezent, la Campionatul Naţional de Juniori să se înscrie în competiţie şase echipe atât la juniori I cât şi la juniori II.

La Campionatul Național pentru Juniori II au participat echipele: CS Hoina Craiova, ACS Avântul Frasin Suceava, CSM Râmnicu Sărat, CS Spicu Horia, CS Izvorul Chiuiești și CS Surdila Greci.

La Campionatul Național pentru Juniori I vor participa echipele: CS Hoina Craiova, ACS Avântul Frasin Suceava, CSM Râmnicu Sărat, CS Spicu Horia și CS Surdila Greci.

În cele două zile de competiţie juniorii şi-au etalat priceperea în jocul de oină şi au dovedit că Sportul Naţional al României poate redeveni acolo unde ar trebui să fie, în preferinţele românilor.

La juniori I, locul I a fost ocupat de CSM Râmnicu Sărat, locul al doilea de Izvorul Chiuieşti şi locul al treilea de Hoina Craiova.

La juniori II, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Hoina Craiova, medaliile de argint au fost cucerite de CSM Râmnicu Sărat, în timp ce locul al treilea le-a revenit celor de la Spicu Horia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7388 secunde