Simona Halep şi-a aflat adversarele de la Montreal. „Vreau să câştig meciuri”

249
Simona Halep şi-a aflat adversarele de la Montreal. „Vreau să câştig meciuri” - fondhalepmontreal-1628436372.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep și-a aflat traseul de la WTA Montreal. Are primul tur liber, iar în cel secund va da peste americanca Danielle Collins sau peste elvețianca Jil Teichmann. Traseul Simonei Halep la turneul din Canada este unul extrem de dificil. În turul 3 i-ar putea ieși în cale rusoaica Anastasia Pavlychenkova (18 WTA), finalistă la Roland Garros, sau estona Anett Kontaveit (27 WTA). Pe aceeași jumătate de tabloul se mai află Petra Kvitova, Elina Svitolina sau Bianca Andreescu.

Sportiva din Constanţa nu va mai putea evita ieșirea dintre primele 10 jucătoare ale lumii. Este la limită în clasamentul acestei săptămâni, dar la final va coborî până pe poziția a 13-a. Va fi depășită de Barbora Krejcikova, Belinda Bencic și Petra Kvitova.

„Ies din Top 10 după mulți ani, va fi un obiectiv să reintru în top. A fost o accidentare dificilă, n-am avut până acum ruptură de mușchi. Am dorința de a reveni la nivel înalt. Voi merge la turneul de la Montreal, vreau să fiu aptă să joc toate cele 3 turnee pe hard și să câștig meciuri, dacă se poate”, a declarat Simona Halep.

Duelul din turul doi al competiției din Canada va consemna primul meci oficial jucat de Simona Halep după mai bine de trei luni.

Cel mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia WTA s-a accidentat la gamba stângă pe 12 mai, în partida cu Angelique Kerber, iar problemele medicale au ținut-o de atunci departe de competiții, Simona Halep ratând inclusiv Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.

Simona Halep are șanse mari să câștige turneul, mai ales după retragerea jucătoarelor Ashleigh Barty și Naomi Osaka, primele două clasate în ierarhia mondială. Asta chiar dacă sportiva noastră a fost nevoită să se retragă în ultimul timp de la Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice 2020, iar pauza lungă ar putea să-și spună cuvântul.

Câștigarea competiției din Canada i-ar aduce româncei 1000 de puncte în clasamentul WTA și, totodată, al doilea trofeu, după cel câștigat la Montreal în anul 2018, în fața americancei Sloan Stephens.

Sorana Cîrstea, prezentă şi ea pe tabloul principal de la Montreal

Sorana Cîrstea (31 de ani, 40 WTA) este și ea prezentă pe tabloul principal la Montreal. În primul tur va juca împotriva americancei Alison Riske (37 WTA). Dacă trece, în cale îi va ieși Victoria Azarenka (15 WTA).

Va fi interesant de văzut cine va rezista mai mult în turneul de la Montreal, având în vedere războiul psihologic dintre Halep şi Cîrstea. Dacă Simona are ca obiectiv cucerirea titlului pe tărâm canadian, Sorana vrea să se bucure de tenis şi să reziste cât mai mult în turneu.

Simona Halep şi Sorana Cîrstea sunt singurele românce prezente la Montreal, astfel că ne aşteaptă o săptămână plină cu tenis de calitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6172 secunde