Simona Halep, "regina" neîncoronată a zgurii

129
Simona Halep,

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis Simona Halep este numărul 1 mondial pentru a 23-a săptămână, în carieră. Constănțeanca de 26 de ani conduce și într-un alt top. Într-o ierarhie care ne ajută să înțelegem mai bine forma jucătoarelor pe fiecare suprafață, Simona își surclasează adversarele când vine vorba de zgură. 


Clasamentul "ELO" (Elo Clay Rating) se referă la procentajul punctelor câștigate în ultimii doi ani. ELO aduce în discuție mici detalii, precum dacă un jucător s-a autodepășit pentru a învinge un adversar considerat mai puternic. Pe de altă parte, dacă un jucător pierde un meci împotriva unui adversar mai slab cotat, pierde mai multe puncte. 


Constănțeanca este urmată în acest top de Serena Williams (2.164) și de Elina Svitolina (2.155). Garbine Muguruza (2.090,4) și Caroline Wozniacki (2.090,3) sunt și ele prezente în ierarhie. 


Simona nu are deloc o misiune ușoară în următoarele luni. Are de apărat 3.070 de puncte, adică 37% din totalul punctelor sale, după cum notează tennismash.com. Ea a câștigat anul trecut turneul de la Madrid și a disputat finale la Roma și Roland Garros. Totuși, mulți specialiști o văd cea mai bună din lume pe suprafața roșie, astfel că performanțe importante în turneele mari, eventual un titlu de Grand Slam la Roland Garros, pot să o păstreze pe Halep prima în lume. 


Liderul mondial va reveni pe teren în weekend-ul 21-22 aprilie, în confruntarea de Fed Cup dintre România și Elveția, de la Cluj, din play-off-ul pentru Grupa Mondială. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4576 secunde