Simona Halep, probleme în clasamentul WTA. La ce distanţă faţă de primul loc se află sportiva

996
Simona Halep, probleme în clasamentul WTA. La ce distanţă faţă de primul loc se află sportiva - fondsimonahalepnou-1617632125.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep nu a mai jucat niciun meci oficial după ce s-a retras din cadrul turneului WTA de la Miami, din cauza unei accidentări la spate. Tenismena constănţeană îşi petrece ultimele zile de vacanţă pentru ca apoi, la jumătatea lunii aprilie, să revină în România, la Cluj-Napoca, acolo unde va participa alături de echipa naţională a ţării noastre la confruntarea cu Italia din play-off-ul competiţiei Billie Jean King Cup, care în trecut s-a numit Fed Cup.

Decizia Simonei Halep de a juca pentru România este oarecum surprinzătoare, mai ales că la unele confruntări din Fed Cup, constănţeanca a refuzat să participe.

În clasamentul WTA Simona Halep trăieşte periculos. Australianca Asleigh Barty doar ce a cucerit trofeul la turneul WTA de la Miami după ce a învins-o în finală pe canadianca de origine română, Bianca Andreescu. Jucătoarea de la Antipozi se distanţează astfel în fruntea ierarhiei mondiale cu 9.186 de puncte. Simona Halep este pe locul al treilea, cu 6.965 puncte, în timp ce poziţia a doua este ocupată de japoneza Naomi Osaka, cea care deţine 7.985 puncte.

Simona ar trebui să înceapă să joace la cât mai multe turnee pentru a câştiga punctele necesare care să o menţină în top 3 mondial.

Din spate vin şi alte jucătoare puternice cum ar fi americanca Sofia Kenin, Elina Svitolina din Ucraina sau legendara Serena Williams, cea care se pare că nu şi-a spus ultimul cuvânt în tenis.

Simona Halep a declarat că nu va mai juca în acest an la turneele care se dispută pe suprafaţă dură şi va trece direct pe zgură, acolo unde se va pregăti pentru cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros.

Până la Roland Garros, Halep va merge în Spania, acolo unde va juca la turneul patronat de Ion Ţiriac, WTA Madrid Mutual Open, iar apoi ar putea juca la Stuttgart, în Germania şi în Italia, la Roma.

Zgura este suprafaţa preferată a Simonei Halep şi totodată este suprafaţa pe care jucătoarea de la malul mării a înregistrat cele mai multe succese în cariera sa până acum.

Pentru că nu a jucat decât un singur meci după eliminarea de la Australian Open, Simona Halep a picat şi în clasamentul pentru Turneul Campioanelor. În ierarhia din această săptămână, Simona a coborât trei locuri și a ajuns pe locul 23. Distanța față de locul 8, ultimul care duce la Turneul Campioanelor, este însă una mică, astfel că Simona poate recupera fără probleme.

Turneul Campioanelor ar urma să aibă loc în luna octombrie, dar WTA nu a anunțat încă o dată oficială sau o locație. Anul trecut, competiția nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4555 secunde