Simona Halep, premiată de Arhiepiscopia Tomisului

156
Simona Halep, premiată de Arhiepiscopia Tomisului - simonahaleptrofeu-1541491073.jpg

Articole de la același autor

Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" găzduiește, la această oră, ceremonia de decernare a distincției eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni "Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)" sportive Simona Halep. 


Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului.


Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: "Nu știți voi că acei care aleargă în stadion, toți aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergați așa ca să-l luați. Și oricine se luptă se înfrânează de la toate. Și aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă." (1 Cor. 9, 24-25). 


În felul acesta, asceza unui sportiv trimite către asceza "atletului lui Hristos", după cum spunea Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului: "Ascetul este un atlet care își antrenează forțele psihofizice spre a crește după statura lui Hristos". (Mitrop. Nicolae Mladin, Asceza și mistica paulină, p. 139)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4213 secunde