Simona Halep o va înfrunta pe Serena Williams în finala de la Wimbledon

275
Simona Halep o va înfrunta pe Serena Williams în finala de la Wimbledon - tenis-1562865589.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, în premieră, în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, după ce a învins-o, ieri, în semifinale, pe ucraineanca Elina Svitolina, în două seturi, scor 6-1, 6-3.

Simona Halep (27 ani), numărul 7 mondial, a reușit un meci formidabil și va disputa prima sa finală la All England Club, după ce în 2014 juca semifinala. Constănțeanca este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, care a pierdut finalele din 1972 și 1976.

Pentru Halep, este a cincea finală de Grand Slam din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 2017 și 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open, românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

"E unul dintre cele mai bune momente din viața mea", a declarat, după meci, Simona Halep. "Sunt cu adevărat încântată, dar și nervoasă. Încerc să mă bucur cât mai mult. Nu a fost atât de ușor cum arată scorul. Am luptat din greu, Svitolina este o jucătoare formidabilă și este întotdeauna dificil să evoluezi împotriva ei", a adăugat sportiva din Constanța.

Întrebată ce s-a schimbat din 2014, când s-a oprit în semifinale la All England Club, ea a răspuns: "Am mai multă experiență, sunt pozitivă pe teren și nu mă mai dau bătută. Am învățat multe în cinci ani".

Grație acestui succes, ea și-a asigurat un cec de 1.175.000 lire sterline și 1.300 de puncte WTA.

În finala de sâmbătă, Simona Halep o va înfrunta pe americanca Serena Williams. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.461 secunde