€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Simona Halep: "O să plec pe unde o să-mi facă plăcere și cu cine o să-mi facă plăcere"

Ştire online publicată Luni, 22 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că 2018 a fost cel mai bun an al carierei sale și că acum abia așteaptă vacanța, una în care însă va continua recuperarea în sala de gimnastică pentru hernia de disc care a forțat-o să se retragă de la Turneul Campioanelor.


"Sunt bucuroasă de ceea ce s-a întâmplat anul acesta. M-am întors cu drag acasă și de abia aștept să mă odihnesc, să am o vacanță frumoasă. Cu siguranță a fost cel mai bun al meu. Voi face recuperare la spate pentru că trebuie să mă fac bine. O să fiu în fiecare zi în sala de gimnastică, așa că nu se vor schimba prea multe lucruri. Operația este exclusă. Încă am dureri la spate, dar sunt normale. Dar vor trece, eu sunt foarte pozitivă", a spus Halep la întoarcerea de la Singapore.


"Vacanța este importantă. O să iau o vacanță mai lungă de data asta. Nu știu dacă o să mă distrez prea mult, dar o să mă odihnesc. O să plec pe unde o să-mi facă plăcere și cu cine o să-mi facă plăcere. Anul trecut pauza de tenis a fost de 5 săptămâni, deci nu o să fie o mare diferență. De la an la an e o săptămână în plus, iar asta e bine", a adăugat ea.


Premiată la Singapore cu o mașină de lux ca urmare a titlului de "Cea mai bună jucătoare a anului în circuitul WTA", Simona Halep a afirmat că este mândră să facă parte din elita tenisului feminin mondial. "A fost o senzație foarte frumoasă, m-am bucurat că am putut să merg acolo. Fiecare premiu este mai important decât precedentul. Mă bucur că pot să fiu cât se poate de sus (n.r. - în clasament). Sunt acolo de câțiva ani și mă bucur să fac parte din această elită a tenisului. E plăcut și îmi dă încredere pe mai departe. Înseamnă mult să fiu cea mai cunoscută româncă în momentul de față, îmi dă încredere. Mă bucur că oamenii apreciază acest lucru", a precizat ea.


În ceea ce privește Turneul Campioanelor, competiție care se desfășoară în aceste zile la Singapore, jucătoarea română a precizat că nu consideră absența sa drept o dezamăgire. "Nu știu cum ar fi arătat Turneul Campioanelor cu mine în teren. Chiar nu vreau să mă gândesc, e bine că acum sunt acasă. Așa a fost să fie să mă accidentez la ultimele trei turnee și accept asta. Nu o să dramatizez. Pot să spun că sunt tristă că nu am jucat la Turneul Campioanelor, dar nu o iau ca pe o dezamăgire. Se întâmplă, toate jucătoarele au probleme. La acest nivel e oarecum normal să mai apară și câte o accidentare. Credeam că Wozniacki (n.r. - daneza Caroline Wozniacki) are prima șansă, dar am văzut că ieri a pierdut. Acest format cu grupe dă posibilitatea oricui să ajungă sus", a mai spus Halep.


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial, s-a retras de la Turneul Campioanelor, competiție care se desfășoară în perioada 21-28 octombrie la Singapore.


Halep s-a accidentat la spate înaintea turneului de la Wuhan, în septembrie, și a fost diagnosticată cu hernie de disc. Românca a abandonat la Beijing în primul tur, s-a retras de la Moscova și a zburat la Singapore cu speranța că accidentarea îi va permite să joace totuși la Turneul Campioanelor, dar ulterior a anunțat că se retrage din turneu.


Numărul 1 WTA a avut în 2018 cel mai bun sezon al carierei, câștigând în cele din urmă primul său titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, după încercări nereușite tot la Paris (2014) și la Australian Open (2018). Pe lângă titlul de la Roland Garros, românca a mai câștigat turneele de la Shenzhen și Montreal, jucând și finale la Australian Open, Roma și Cincinnati.


Simona Halep a devenit lider în clasamentul WTA pentru prima oară în octombrie 2017 și l-a petrecut aproape integral pe 2018 pe prima poziție mondială. Halep (27 ani) încheie anul cu un bilanț de 46 de victorii și 11 înfrângeri și va fi pentru al doilea an consecutiv pe primul loc la final de sezon, scrie Agerpres.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7273 secunde