A treia oară cu noroc!

Simona Halep, noua Zeiță a Roland Garros-ului

412
Simona Halep, noua Zeiță a Roland Garros-ului - printtenis9-1528636574.jpg

Articole de la același autor

La mai bine de patru decenii, un român triumfă pe zgura de la Paris. În 1973, Ilie Năstase câștiga Roland Garros-ul, iar în 1978, Virginia Ruzici ridica trofeul deasupra capului. Sâmbătă, Simona Halep a făcut un meci fabulos și este noua Zeiță a Internaționalelor Franței.

După două finale pierdute la Paris, Simona Halep a început partida cu Sloane Stephens așa cum îi recomandaseră mulți specialiști: ofensiv, în forță. Însă socoteala nu s-a potrivit, iar americanca, adepta unui joc eminamente defensiv, a profitat din plin de erorile constănțencei și și-a adjudecat la pas primul set, 6-3.

Tot Stephens a avut un debut mai bun de set secund, conducând cu 2-0, și se părea că soarta întâlnirii s-a decis. A fost momentul în care ceva s-a schimbat în jocul Simonei, care, după cum avea să și declare după meci, a renunțat la încrâncenare, a schimbat partitura, și-a lăsat adversara să atace mai mult, rezistând cu succes presiunii și "bombardamentului". Americanca, o jucătoare care nu suportă nici pe departe comparația cu Serena Williams, a început să greșească tot mai des, iar Simona a egalat la general, după 6-4 în setul secund.

Decisivul nu a mai avut importanță decât pentru statistică. Stephens a clacat psihic, a realizat că a pierdut și n-a mai fost capabilă să facă decât un singur game. În România, fiesta putea să înceapă!

v v v

După meci, Simona Halep, numărul 1 mondial, avea să declare că titlul de la Roland Garros este unul special și că va rămâne pentru totdeauna în inima ei.

"Când aveam 14 ani, m-am decis să devin jucătoare profesionistă, adică să mă dedic în totalitate acestui sport. De atunci, am visat la acest moment. Am visat mereu să câștig un turneu de Mare Șlem. Trofeul este greu, dar este foarte frumos. De câte ori vedeam fotografii cu acest trofeu, îmi imaginam că e al meu, că îl ating. Este un moment special pentru mine și mă bucur că acest trofeu este al meu. Când am câștigat turneul de juniori de aici, mi-am dorit ca, dacă voi câștiga vreodată un turneu de Mare Șlem la seniori, atunci acesta să fie Roland Garros. Este un titlu special și va rămâne pentru totdeauna în inima mea. Faptul că am reușit să urc pe prima poziție în clasamentul mondial anul trecut mi-a dat încredere și în același timp am simțit o ușurare, pentru că atinsesem un punct foarte important. În mintea mea mi-am spus atunci că trebuie să câștig și un Mare Șlem", a afirmat Simona Halep, citată de Agerpres.

Constănțeanca a recunoscut că, în timpul meciului, s-a gândit la un moment dat la finala de la Roland Garos de anul trecut, pierdută în fața Jelenei Ostapenko.

"În timpul meciului, m-am gândit că mi se întâmplă din nou ca anul trecut. Dar mi-am zis: «OK, acum nu trebuie decât să joci tenis». Apoi am avut o șansă să revin în meci. Am crezut în acea șansă și încet-încet jocul meu a devenit mult mai relaxat, am reușit să fac lucrurile mai ușor și în final să mă impun", a explicat campioana din Constanța.

"Vreau să vă mulțumesc tuturor. A fost minunat. În ultimul game, am simțit că nu mai pot respira. Am făcut tot ce am putut. E uluitor. Parisul e un oraș special pentru mine", a mai spus Halep.

Triumful de la Roland Garros îi aduce Simonei și un premiu pe măsură: 2.000 de puncte WTA, care îi consolidează poziția de lider mondial, și un cec în valoare de 2,2 milioane euro.

v v v

Fostul căpitan și selecționer al naționalei de fotbal a României, Gheorghe Hagi, i-a transmis, sâmbătă seara, un mesaj de felicitare Simonei Halep.

"Felicitări pentru acest titlu, Simona Halep! Mă bucur pentru tine!", a scris Gheorghe Hagi pe contul personal de facebook.

Hagi a asistat personal la finală, alături de familia Simonei, de Nadia Comăneci, Ion Țiriac sau Gică Popescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9253 secunde