Simona Halep, lideră absolută în ierarhia WTA

310
Simona Halep, lideră absolută în ierarhia WTA - simonahalep-1534175328.jpg

Articole de la același autor

Constănțeanca Simona Halep și-a consolidat poziția de lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat, ieri, publicității, după ce a câștigat titlul la Montreal, duminică, printr-o victorie cu 7-6 (6), 3-6, 6-4 în fața americancei Sloane Stephens. 


Halep, campioană la Roland Garros, are acum un avans de aproape 2.000 de puncte în fața următoarei clasate, daneza Caroline Wozniacki, campioana de la Australian Open, în timp ce pe locul al treilea se află Stephens, campioana de la US Open, la peste 2.300 de puncte de româncă. 


Simona Halep este lider mondial pentru a 41-a săptămână și ocupă locul 11 într-o ierarhie all-time, fiind în urmărirea Victoriei Azarenka (Belarus), care a stat 51 de săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA. 


România are în continuare șase jucătoare în Top 100, atât la simplu, cât și la dublu. 


La simplu, Mihaela Buzărnescu se menține pe locul 20, Sorana Cîrstea a urcat două locuri și e pe 52, Irina Begu staționează pe 55, Monica Niculescu a urcat șapte poziții și e pe 62, iar Ana Bogdan a reușit un salt de patru trepte, până pe 78. 


La dublu, Begu este pe locul 24, urcând două poziții față de săptămâna trecută, Buzărnescu a urcat și ea un loc și e pe 29, Niculescu a coborât două trepte și e pe 33, Raluca Olaru a pierdut un loc și se află pe 49, Sorana Cîrstea a coborât și ea un loc, pe 66, ca și Irina Bara, pe 69. 


Simona Halep este prima jucătoare calificată pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, fiind lider detașat în clasamentul WTA Race, cu 6.315 puncte, urmată de Angelique Kerber (Germania, 4.917 p) și de daneza Caroline Wozniacki (3.911 p). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1997 secunde