Simona Halep a încheiat anul 2017 pe prima poziție WTA

244

Articole recomandate

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care a primit, ieri, trofeul de lider mondial WTA la final de sezon, a declarat, în conferința de presă de la Singapore, că a realizat ceva uriaș pentru țara sa prin această performanță.

Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie, devenind al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziție. Performanța a venit după o victorie în fața letonei Jelena Ostapenko, în semifinale, la Beijing.

"Este uriaș ce am făcut pentru țara noastră. E o țară mică și sunt prima jucătoare care a reușit acest lucru. Poate voi avea câteva evenimente în plus, dar mă voi bucura de ele. E frumos. E cel mai bun moment al carierei mele și nu mă pot plânge de acest lucru", a declarat Simona Halep, emoționată, după primirea trofeului, potrivit site-ului WTA.

În 2017, constănțeanca a câștigat un singur titlu, Madrid Open, dar a jucat finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, precum și finale la Roma, Cincinnati și Beijing, participând pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde nu a reușit să depășească faza grupelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5072 secunde