România - Marea Britanie, în week-end, la TC Idu Mamaia

Simona e în formă! Se anunță un meci de zile mari

440

Articole de la același autor

Ploaia a ocolit, ieri, Constanța, prilej excelent pentru Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu și Monica Niculescu de a se obișnui cu zgura de la Tenis Club Idu Mamaia, în vederea confruntării cu Marea Britanie, din week-end, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială ll a Fed Cup.

Dacă, marți, tricolorele s-au pregătit pe un teren secundar, acoperit, ieri, acțiunea a avut loc în aer liber. Prima care a pășit în arenă a fost constănțeanca Simona Halep. Aceasta a fost acompaniată pe toată durata sesiunii de antrenoarea-nejucătoare Alina Tecșor, iar ca sparring partner l-a avut pe Edris Fetisleam (17 ani), unul dintre cei mai promițători tineri jucători de pe litoral. Numărul cinci mondial s-a mișcat foarte bine în teren, semn că mai vechile dureri au trecut.

Va fi primul meci oficial pe care Simona Halep îl va susține în fața propriilor suporteri. Cel mai înfocat fan este chiar tatăl său, Stere Halep, cel care nu a putut sta deoparte nici la antrenamente, fiind cu ochii permanent pe fiica sa.

În tribune s-a aflat și președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, fost elev al Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța. Acesta s-a declarat optimist înaintea partidei contra britanicelor și speră într-o victorie a jucătoarelor din România.

"Constanța a oferit tenisului românesc foarte mulți sportivi valoroși. În același timp, sunt foarte mulți iubitori ai acestui sport și sunt sigur că atmosfera din tribune va fi extraordinară. La prima vedere, România pare favorită, însă cu siguranță va fi un meci foarte greu. Am încredere în calitățile jucătoarelor noastre și cred că vor reuși să se impună. Avem foarte mare nevoie să rămânem în grupa a ll-a mondială", a declarat George Cosac.

Președintele FRT s-a declarat încântat de faptul că meciul se va juca pe arena Tenis Club Idu, însă este îngrijorat de faptul că tot mai puțini oameni investesc în sport.

"Ceea ce a reușit domnul Idu la Constanța este un lucru admirabil. A reușit să construiască o arenă cochetă, o adevărată oază de civilizație și îi mulțumim că ne găzduiește. Din păcate, în ziua de azi, sunt tot mai puțini cei dispuși să investească în sport. Probabil că, dacă am fi avut și anumite facilități fiscale, lumea și-ar fi întors fața către sport", a conchis Cosac.

v v v

Imediat după antrenamentul Simonei, a venit rândul Soranei Cîrstea, Irinei Begu și Monicăi Niculescu de a se familiariza cu arena centrală și zgura de la Mamaia. Tricolorele își vor regla tirul și astăzi, în intervalele orare 9-11 și 13-15. Între cele două ședințe de antrenament, de la ora 11.30, echipa de Fed Cup a României va susține, la Tenis Club Idu, conferința de presă premergătoare confruntării cu Marea Britanie. Tragerea la sorți a meciurilor va avea loc vineri, de la ora 12, la Hotel Iaki din Mamaia.

Federația Română de Tenis va mai scoate la vânzare, în zilele următoare, aproximativ 200 de bilete refuzate de reprezentanții Marii Britanie. Prețul unui tichet de acces pentru o zi este de 90 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6499 secunde