Și totuși, avem un compatriot în finala Australian Open!

142
Și totuși, avem un compatriot în finala Australian Open! - ddd-1580381437.jpg

Articole recomandate

Tânărul tenisman român Nicholas David Ionel s-a calificat, alături de austriacul Leandro Riedi, în finala probei de dublu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, joi, la Melbourne, în urma victoriei cu 7-5, 6-4 în fața cuplului elvețian Jerome Kym/Dominic Stephan Stricker, relatează Agerpres. Ionel și Riedi, favoriții numărul cinci, au obținut victoria după 67 de minute. Ei au luat primul set cu 7-5, după ce au avut un final mai bun, forțând la 5-5. În actul secund, Nicholas Ionel și partenerul său au tranșat disputa întorcând scorul de la 2-3 la 5-3, câștigând cu 6-4.

Învingătorii au avut 5 ași, iar elvețienii au reușit 3, fiecare pereche făcând câte 3 duble greșeli. Învingătorii au avut procentaje mai bune la ambele servicii și au dominat la mingile direct câștigătoare, 23-16. În finala de vineri, Ionel și Riedi vor întâlni perechea compusă din polonezul Mikolaj Lorens și letonul Karlis Ozolins.

Pentru Nicholas David Ionel a fost a doua semifinală consecutivă de dublu la un turneu de Mare Șlem, după ce a atins penultimul act la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek. Anul trecut un alt junior român, Filip Cristian Jianu, a atins semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Álvarez Varona.

Ultimul titlu de Mare Șlem al României la juniori a fost obținut la dublu de Ioana Ducu și Ioana Loredana Roșca, în 2014, la Roland Garros, după o finală cu CiCi Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3089 secunde