Sergiu Stancu, fost voleibalist la CVM Tomis, a preluat naţionala României

325
Sergiu Stancu, fost voleibalist la CVM Tomis, a preluat naţionala României - sergiu2-1621343725.jpg

Articole de la același autor

Fostul jucător al CVM Tomis Constanţa Sergiu Stancu, antrenorul campioanei ultimilor trei ani Arcada Galaţi, a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei masculine de volei a României. Stancu îl înlocuieşte pe banca tehnică a primei reprezentative pe Dănuţ Pascu, care şi-a încheiat în mod amiabil contractul cu Federaţia Română de Volei.

Debutul noului tehnician pe banca naţionalei este foarte aproape, deoarece România va juca în Golden League chiar la începutul lunii viitoare.

Tricolorii sunt în grupă doar cu Slovacia şi Ucraina, după ce Olanda, a patra componentă a seriei, a primit invitaţie şi va juca în Volleyball Nations League. Astfel, cele două turnee din faza grupelor care ar fi trebuit să se joace în ţări diferite se vor disputa, legat, în Ucraina, în perioada 1-6 iunie.

„Am acceptat propunerea Federaţiei Române de Volei cu inima deschisă şi cu încrederea că vom reuşi, alături de colegii mei din staff şi de jucători, să facem ca naţionala României să urce în clasamentul mondial şi să aibă o evoluţie bună indiferent de adversar.

În Golden League, ne propunem să avem o prestaţie bună şi să facem jucătorii să evolueze la potenţialul lor maxim. Vom lupta în fiecare meci, vom lucra pentru a avea o evoluţie bună, pentru a juca un volei de calitate, iar în urma acestor lucruri vor veni, cu siguranţă, şi rezultatele”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Volei, noul selecţioner Sergiu Stancu.

XXX

Născut la 4 august 1982, Sergiu Stancu a fost unul dintre cei mai reprezentativi voleibalişti români ai primului deceniu al anilor 2000. Component al naţionalei României timp de 11 ani (2002 - 2013), el a evoluat pe postul de centru şi a disputat peste 100 de meciuri în echipamentul tricolor.

Triplu campion al României cu CVM Tomis Constanţa (2013 - 2015), dublu câştigător al campionatului Belgiei cu Knack Roeselare (2005 şi 2006), Sergiu Stancu a jucat şi într-o finală de Liga Campionilor, în 2007, cu formaţia franceză Tours. De asemenea, mai are în palmares două Cupe şi o Supercupă cucerite în Belgia, precum şi două Cupe ale României. Ca jucător, a mai evoluat în campionatele Italiei, Greciei şi Spaniei.

Retras din activitate, a devenit antrenor, echipele pregătite de el cucerind ultimele patru titluri naţionale. A reușit acest lucru cu Tricolorul Ploieşti (2018) şi cu Arcada Galaţi (2019 - 2021). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3007 secunde