Naţionala feminină de handbal a României, la turneul preolimpic

Selecţionerul Adrian Vasile: „Meciul cu Norvegia este cel mai important”

217
Selecţionerul Adrian Vasile: „Meciul cu Norvegia este cel mai important” - selectionerul2-1615992901.jpg

Articole de la același autor

Naționala feminină de handbal a României pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru turneul preolimpic, cele două meciuri care le pot asigura „viza” pentru Tokyo fiind programate sâmbătă (cu Norvegia) și duminică (cu Muntenegru). Competiția are loc la Podgorica.

Reprezentativa feminină de handbal a României traversează cea mai intensă și importantă săptămână a ultimilor ani. În week-end, jucătoarele pregătite de Adrian Vasile înfruntă două adversare redutabile, Norvegia și Muntenegru, în încercarea de a obține biletele pentru Jocurile Olimpice din Japonia.

„Este săptămâna muncii de patru-cinci ani! Dorința este foarte mare să ne calificăm la Tokyo. Pentru mine este un vis să fiu antrenorul naționalei României și să fim la Jocurile Olimpice, este visul pentru care muncim zi de zi, minut de minut.

Fetele sunt foarte concentrate, conștiente și pregătite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, joc pe care ne dorim să-l câștigăm”, a declarat, pentru frh.ro, selecţionerul Adrian Vasile.

„Am așteptat aceste meciuri de la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice, la care eu nu am participat. Prezența la JO înseamnă fericire, dorințe și vise împlinite. Cel mai important este primul meci, cu Norvegia, apoi vedem ce calcule ne facem cu Muntenegru. Nu există loc de greșeală, trebuie să ne calificăm pe mâna noastră. Norvegia are un ușor trac cu noi, probabil de când le-am bătut în 2018 ne-au luat frica”, a adăugat centrul Cristina Laslo.

Primul meci al tricolorelor este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20.30, împotriva Norvegiei. Duminică, 21 martie, de la ora 17.00, se va juca partida decisivă România - Muntenegru.

Jocul Norvegia - Muntenegru are loc vineri, 19 martie, în prima zi a turneului preolimpic.

Înainte de antrenamentul de luni seară, handbalistele au primit cadouri simbolice din partea membrilor staff-ului tehnic: câte o brățară cu un pandantiv pe care scrie „Tokyo”.

XXX

Sala Sporturilor „Andreea Nica” din Slobozia a fost gazda partidelor celui de-al doilea turneu din cadrul Campionatului Național de handbal feminin - junioare II (sportive cu vârste între 14 și 16 ani).

În Seria C, echipa CS Năvodari a susținut trei jocuri, toate constituind prilejuri bune de a obține experiență pentru tinerele jucătoare antrenate de prof. Diana Adam, rezultatele nefiind atât de importante, ci bucuria jocului și a meciurilor.

Iată rezultatele înregistrate: Viitorul Pantelimon - CS Năvodari 61-26 (34-12), CS Medgidia - CS Năvodari 38-23 (22-13), CSM București - CS Năvodari 52-9 (27-4). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4063 secunde