Se teme de Zika! Prezența Simonei Halep la Rio, în impas

172
Se teme de Zika! Prezența Simonei Halep la Rio, în impas - simonahalep-1467130409.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, după victoria din primul tur de la Wimbledon, că ar putea lipsi de la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august), de teama virusului Zika. Constănțeanca consideră mult mai importantă sănătatea personală și nu ar dori să riște dacă nu sunt asigurări din partea forului mondial că nu se poate întâmpla nimic. 


"Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mulți medici despre Zika și va trebui să discut din nou cu doctori după turneul de la Wimbledon. Am auzit că și dacă nu ești însărcinată în momentul în care ești infectată cu virusul, atunci când rămâi însărcinată se va activa. Sunt foarte îngrijorată. Intenționez să merg la Rio, dar trebuie să mă asigur că acolo este totul în ordine și nu voi avea probleme. Atunci când joci tenis sănătatea este cea mai importantă. Voi fi dezamăgită dacă va trebui să mă retrag, pentru că îmi place mult ceremonia și îmi place cum este să fiu acolo alături de toți românii", a spus Halep. 


 
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, în luna februarie, o urgență la nivel internațional, în legătură cu virusul Zika. Acesta le provoacă adulților doar simptomele unei gripe inofensive, însă provoacă microencefalie bebelușilor ale căror mame sunt infectate în timpul sarcinii. Este afectat capul fătului și duce la serioase probleme de dezvoltare. 


Halep s-a impus în primul tur de la Wimbledon, scor 6-4, 6-1, împotriva slovacei Ana Schmiedlova (40 WTA) și va juca mai departe cu italianca de 36 de ani Francesca Schiavone (111 WTA). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5956 secunde