Scrimerii constănțeni participă la World Fencing Day

231
Scrimerii constănțeni participă la World Fencing Day - scrimerii-1504883560.jpg

Articole de la același autor

Federația Internațională de Scrimă și Federația Română de Scrimă invită cluburile de scrimă din țară să participe la World Fencing Day. Mai exact, antrenorii și sportivii de la cluburile de scrimă din țară sunt invitați să susțină, sâmbătă, 9 septembrie, demonstrații și să-și promoveze campionii în cele mai populate și accesibile locații din orașe. 


Timp de câteva minute, scrimerii vor susține demonstrații la armele pe care le practică, iar antrenorii vor explica publicului câteva din tainele acestui minunat sport. 


Acțiunea din fiecare oraș va fi imortalizată, iar fotografiile vor fi încărcate pe paginile de Facebook ale FIE și FR de Scrimă și pe site-ul oficial al FR de Scrimă. Mai mult, fiecare participant va primi din partea FIE câte o diplomă de participare la World Fencing Day semnată chiar de președintele Alisher Usmanov. 


Campioanele olimpice Ana Maria Popescu și Loredana Dinu sunt ambasadorii World Fencing Day în România și promovează acest eveniment, ce va fi desfășurat în șase orașe: Craiova, Timișoara, București, Brașov, Satu Mare și Constanța (Vama Veche). 


De asemenea, sportivii de la CSS Unirea Iași și CSM Iași vor susține demonstrații de World Fencing Day în cantonamentul din Brașov, spadasinii de la CSS 1 și CS Farul Constanța vor face o acțiune simbolică în tren, la întoarcerea acasă de la Cupa Corona de la Brașov, iar scrimerii de la CSU Târgu Mureș vor bifa evenimentul în Ungaria, unde se află la un concurs. 


În prima zi de concurs a Cupei Corona pentru copii și speranțe, sportivii constănțeni au obținut nu mai puțin de patru medalii. 
La spadă masculin U10, pe prima treaptă a podiumului a urcat Luca Iliuță (CSS 1), iar pe cea de-a treia, colegul său de club Matei Ghencea. La spadă masculin U12, locul trei a fost ocupat de un alt sportiv de la CSS 1, David Pădureanu, și tot o medalie de bronz a obținut și Andrei Papp (CS Farul), în proba de spadă masculin U14.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5382 secunde