Agenda olimpică - JO de Iarnă de la Vancouver 2010

Schior pe podiumul olimpic, la numai 20 de ani

1008
Schior pe podiumul olimpic, la numai 20 de ani - cdd9c13725a15d5857c1ad2855e0bf85.jpg

Articole de la același autor

l Germanul Tim Tscharnke, me-daliat cu argint în proba de sprint pe echipe, a devenit, la 20 de ani și 71 de zile, cel mai tânăr specialist în proba de schi fond care obține o medalie olimpică. Precedentul record de precocitate era deținut de norvegianul Ivar Formo, medaliat cu bronz la 15 km la JO 1972, la vârsta de 20 ani și 228 de zile.
l Hocheista canadiană Meghan Agosta a înscris al nouălea său gol, în semifinala turneului de hochei pe gheață Canada - Finlanda, scor 3-0, depășind astfel recordul de goluri din primele 15 zile ale JO, stabilit de compatrioata sa, Danielle Goyette, care a reușit opt goluri în 1998, la Nagano.
l Elvețianul Simon Ammann, dublu campion olimpic la sărituri cu schiurile, s-a arătat entuziasmat de invitația pe care a primit-o de a efectua un zbor cu un avion de vânătoare F18.
"Este o nebunie. Este un lucru la care visezi când ești copil. Este ceva la care bărbații visează toată viața", a spus Simon Ammann.
l Numărul schiorilor înscriși în proba de slalom uriaș se ridică la 105, reprezentând 61 de națiuni, cu 40 mai mult decât în proba de coborâre. În concurs, vor fi reprezentate țări precum Iran, San Marino, Insulele Cayman, Pakistan și Kîrgîstan, pre-zențe rare în circuitul Cupei Mondiale.
l Șoferul unui autobuz din sistemul de transport olimpic a decedat, în urma unei crize cardiace suferite în timp ce se afla la volan. Drama s-a produs pe autostradă, însă un alt șofer prezent în autobuz a preluat conducerea autovehiculului, evitându-se astfel un accident.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3919 secunde