Au luat taurul de coarne. Cu ce rezultate, rămâne de văzut

Șchiopu și Barbu au convocat o reunire de criză la Farul

1869
Șchiopu și Barbu au convocat o reunire de criză la Farul - d02c6db8a690013346b1fd2654bc9f98.jpg

Articole de la același autor

Dacă din partea conducerii clubului nu se mișcă nimic în direcția salvării grupării, cei doi veterani au avut, ieri, inițiativa unei reuniri de avarie, cu cinci seniori (dintre care doi au fost ei) și 13 juniori. "Să avem o bază dacă, totuși, se va rezolva ceva", au explicat Șchiopu și Barbu.

La ora când celelalte echipe intră în linie dreaptă cu pregătirea pentru campionat, FC Farul abia se reunește. Bine, e impropriu spus reunire, întrucât lot nu mai există, iar acțiunea de ieri, la spartul târgului (cu 18 zile înaintea debutului sezonului), a fost una neoficială, care nu a venit din partea conducerii clubului, ci la inițiativa veteranilor Cristi Șchiopu și Ion Barbu, care au adunat 16 jucători (dintre care 13 juniori) și au condus primul antrenament, pe terenul secund.
Chiar dacă această acțiune se va dovedi inutilă și fără rezultate, ea va reprezenta totuși o nouă palmă pe obrazul patronatului Farului, tocmai de la doi jucători pe care i-a prigonit sezonul trecut și care, acum, fac ce ar fi trebuit să facă demult (când lucrurile mai puteau fi îndreptate) și la altă dimensiune, bineînțeles, conducătorii clubului.
Dar ce importanță acordă șefii Farului urnirii lucrurilor s-a văzut ieri, când, la acțiunea de la stadion, nu a catadicsit să fie prezent nimeni din conducere. În condițiile în care patronii dovedesc o asemenea atitudine, sunt toate șansele ca efortul și zbaterile lui Șchiopu și Barbu să fie zadarnice.
Șchiopu a spus însă că patronul Giani Nedelcu a fost informat de această inițiativă și și-a dat acceptul, dar nu-l durea gura să spună da (și ce avea de pierdut?). Iar ca dovadă de mărinimie, lotul "de criză" a primit de la club echipament și un vestiar.

Dispuși să și antreneze
În afară de Șchiopu și Barbu, la primul antrenament au mai fost prezenți, ca seniori, Pașcovici și portarii Răuță și Isleam. În rest, 13 fotbaliști de la grupele de juniori, printre care Bubuleandră, Sescio-reanu, Ismail, Mocanu, Frățilă, Scupra (17 ani), Fătu, Gula (18 ani), Ianuși, Culețu sau Copaciu (15 ani).
"E inițiativa mea și a lui Barbu. Vrem să ajutăm clubul. Începem antrenamentele, cu juniori și cu ce jucători au mai rămas, în ideea că, dacă, totuși, se va rezolva ceva, să avem o bază. Noi am dat un semn, poate vor veni oamenii cu bani alături de Farul. Am primit acceptul conducerii să începem, să vedem discuțiile viitoare. Sigur, e foarte târziu, mai sunt două săptămâni până începe campionatul, dar sper să se rezolve ceva. Eu nu voi mai juca, ținând cont de operație și de problemele de sănătate, dar Nelu mai poate să o facă. Noi doi putem fi și antrenori, dacă vom fi solicitați și ne înțelegem. În câteva zile, poate se decide ceva, sperăm în bine", a declarat Cristi Șchiopu.
"Sperăm totuși să se rezolve situația și să continuăm în Liga a II-a. Speranța moare ultima. Intenția noastră a fost de a pune lucrurile în mișcare, de a face ceva, de a sensibiliza orașul, pentru a nu lăsa Farul să moară. Asta e singura noastră dorință. Niciodată nu-mi închipuiam că Farul va ajunge în această situație tristă", a arătat și Barbu.
Dacă șefii clubului au strălucit prin absență la acțiunea de ieri, nu au lipsit în schimb suporterii, cărora muncitorii de la Farul li s-au plâns, disperați, de condițiile grele de la club, de faptul că nu și-au mai primit de șase luni salariile, iar condu-cerea nu asigură mijloace pentru întreținerea bazei.

Dinamo II în locul Farului?
Ieri a apărut zvonul că Farul nu va continua în Liga a II-a, locul ei din campionat urmând a fi luat de retrogradata în Liga a III-a Dinamo II. Iar în locul bucureștenilor ar urma să joace în al treilea eșalon Viitorul Chirnogi, mutarea fiind confirmată de președintele echipei din Chirnogi, Dan Mircea. Conducătorii Farului au infirmat însă această variantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1032 secunde